טורקיה בשיגעון: רחוב ייקרא על שמו של מוחמד סלאח

ראש עיריית יומרה, העיר בה מתגורר הכוכב שחתם בטרבזונספור, הכריז על מחווה מיוחדת לכבוד המצרי • השחקן שהגיע אחרי תשע עונות בליברפול כבש שלושה שערים, אבל עד עכשיו התוצאות רעות במיוחד

מוחמד סלאח במדי טרבזונספור. רחוב ייקרא על שמו , AP
מוחמד סלאח במדי טרבזונספור. רחוב ייקרא על שמו | צילום: AP

טרם עבר חודש מהחתימה של מוחמד סלאח בטרבזונספור והעיר בשיגעון שלא נראה כמוהו מעולם. כעת, הרשויות המקומיות מעוניינות לקרוא רחוב על שמו של הכוכב המצרי, וההצעה תעלה בפני מועצת העיר ואמורה להיות מאושרת תוך ימים ספורים.

"סלאח מייצג את אחת ההעברות החשובות ביותר בהיסטוריה של טרבזונספור והכדורגל הטורקי, אנחנו גאים שכוכב כזה של הכדורגל העולמי יחיה ביומרה", אמר מוסטפא בייק, ראש עיריית יומרה, העיר בנפת טרבזון בה מתגורר סלאח אחרי חתימתו בקבוצה המקומית.

שחקן הכנף בן ה-34 הצטרף לטרבזונספור אחרי תשע עונות מוצלחות בליברפול. הוא הגיע בהעברה חופשית וחתם עד קיץ 2028, תמורת שכר עתק של עשרה מיליון יורו ומענק חתימה בסך שבעה מיליון לכל עונה. בסך הכול המצרי ירוויח לפחות 34 מיליון יורו בשנתיים.

מוחמד סלאח. טורקיה בשיגעון | צילום: AP

בהתאם לחוזה, סלאח גם יקבל 20% מהכנסות המועדון ממוצרי מרצ'נדייז שיישאו את שמו. הטירוף בטורקיה לא יודע גבול וכבר בהגעתו לטרבזון המתינו לא מאות אלפים בשדה התעופה. כעת, גם הרחוב בו הוא מתגורר בעיר יומרה צפוי להיקרא על שמו.

הפתיחה של סלאח הייתה די מגומגמת ובחמישה משחקים בהם שותף עד עתה הקבוצה ניצחה רק פעם אחת והודחה מהליגה האירופית אחרי תבוסה מול פרנצווארוש. המצרי עצמו כבש שלושה שערים, כולל בהפסד 2:1 אתמול מול אמדספור של דיא סבע.

בעקבות התוצאות הרעות הוחלט על סיום דרכו של המאמן פאטיח טקה ובקרוב סלאח יקבל מאמן חדש. בסגל של טרבזונספור משחקים גם השוער אנדרה אוננה אקס אינטר ומנצ'סטר יונייטד, הבלם סטפן סאביץ' ששיחק באתלטיקו מדריד והקשר האחורי פאביניו, חברו של סלאח מליברפול.

מוחמד סלאח מאוכזב אחרי התבוסה מול פרנצווארוש. הפתיחה מאכזבת | צילום: AFP
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

קבלת הפנים של טרבזונספור למוחמד סלאח // beIN SPORTS Türkiye

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר