"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המחדל נחשף: הטעות ששלחה את ליונל מסי וארגנטינה לחצי גמר המונדיאל

גביע העולם חשף אותנו לראשונה ללא מעט חוקים חדשים • אחד הזכורים שבהם, היה הכרטיס הצהוב השני שקיבל בריל אמבולו ברבע הגמר בהתערבות ה-VAR • כעת, הגוף שאחראי על קביעת חוקי המשחק הכריז באופן רשמי: מדובר בטעות, מערכת הווידאו לא הייתה יכולה להתערב

, עודכן
0השמעה
בריל אמבולו מתווכח עם השופט ז'ואאו פיניירו , EPA
בריל אמבולו מתווכח עם השופט ז'ואאו פיניירו. צילום: EPA

מונדיאל 2026 חשף אותנו לראשונה ללא מעט חוקים חדשים, אותם לא ראינו מעולם על מגרשי הכדורגל. אחד הזכורים שבהם, היה כאשר בריל אמבולו הורחק בכרטיס צהוב שני בעקבות צלילה לאחר התערבות ה-VAR, מה שעזר לארגנטינה לגבור על שווייץ בהארכה בדרך לחצי הגמר.

היום (שלישי), ארגון IFAB, הגוף האחראי על קביעת חוקי המשחק בכדורגל, הודה באופן רשמי כי בריל אמבולו לא היה אמור להיות מורחק באותו משחק ברבע גמר גביע.

אז מדוע מדובר בטעות? לפי ההצהרה שפרסם בעקבות בחינת השימוש ב-VAR במהלך הטורניר, הבהיר הארגון כי מערכת הווידאו רשאית להתערב רק במקרה של טעות בזיהוי זהותו של שחקן שספג כרטיס, אך אינה מוסמכת להתערב כדי לשנות את סוג העונש עצמו - ובפרט לא במקרים של התחזות.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

שחקני נבחרת שווייץ מנסים לנחם את בריל אמבולו אחרי ההחלטה הדרמטית, צילום: AFP

התקרית החריגה

כאמור, הקביעה הזו מגיעה בעקבות אחד הרגעים השנויים ביותר במחלוקת במונדיאל. אמבולו, כוכב נבחרת שווייץ, הורחק בכרטיס צהוב שני לאחר ששופטי המסך התערבו במהלך שבו השופט הפורטוגלי ז'ואאו פיניירו שלף תחילה כרטיס צהוב לליאנדרו פארדס.

אנשי ה-VAR זיהו "טעות בזיהוי", אותתו לשופט כי אמבולו הוא שביצע התחזות, והצהוב הועבר לחלוץ השווייצרי. מאחר שכבר ספג כרטיס במחצית הראשונה, הוא הורחק בהתאם לחוקים החדשים ופרץ בבכי עם שליפת הכרטיס האדום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כעת, בעקבות ההבהרה של IFAB כי אף שניתן היה להתערב כדי לתקן את זהות השחקן שספג את הכרטיס, אנחנו יודעים סופית כי לא הייתה סמכות להשתמש ב-VAR כדי להפוך את ההחלטה המקורית לעבירת התחזות שהובילה לצהוב. ההחלטה הזו, הייתה יכולה לשנות את הכל, ונותר רק לקוות שמקרה שכזה לא יקרה שוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר