נבחרת ארגנטינה חזרה כבר אתמול (שלישי) הביתה, יומיים אחרי ההפסד הכואב בהארכה בגמר גביע העולם לספרד (1:0). דמעות לא חסרו שם, אבל דווקא שנראה היה שהשחקנים מתחילים להתאושש, ניחתה עליהם מכה חדשה מכיוון לא צפוי.
מטוס הנבחרת כבר היה בדרכו למסלול ההמראה, כשרוב המשלחת בתוכו, עת התקבלה הודעה על עיכוב הטיסה, זאת לאחר שנשיא ההתאחדות הארגנטינאית, קלאודיו טאפיה, עוכב לחקירה על ידי סוכני ה-FBI. האחרונים החרימו לטאפיה ולאנשי משלחת נוספים את המכשירים הניידים, מחשבים וציוד אלקטרוני נוסף.
גמר המונדיאל בין ספרד לארגנטינה 0:1 | כאן 11
הסיבה, טאפיה זומן לחקירה בבית משפט בדרום פלורידה, בחשד לאי הסדרים כספיים בסכום עתק המתקרב ל-300 מיליון דולר. הסוכנים הפדרלים קיבלו אישור לפעול בנמל התעופה, ולא אפשרו לבכיר הארגנטינאי לעלות למטוס, עד לבירור בנושא הפלילי.
בסופו של דבר, אחרי המתנה מורטת עצבים בת שעתיים, המטוס הארגנטינאי קיבל מחדש את היתר ההמראה, ומי שנעדרו מהטיסה היו רודריגו דה פול וליונל מסי שהמריא קודם לכן במטוסו הפרטי. גם טאפיה הורשה לבסוף לעזוב, אך יהיה מחויב להתייצב בעתיד בבית משפט אמריקני.
נגד טאפיה, יש לדעת, מתנהל משפט נוסף בבית המשפט בבואנוס איירס, גם הוא בנושא שחיתות, ויציאתו למשחקי המונדיאל - כדי שילווה מקרוב את הנבחרת - אושרה על ידי שופט מקומי. מראש נדרש ממנו לחזור לארגנטינה עד ל-21 ביולי.

