אייטור קראנקה ולואיס דה לה פואנטה. צילום: AFP

המסר של ערן זהבי לאקס מכבי תל אביב אחרי הזכייה במונדיאל

אייטור קראנקה, מאמן הצהובים לשעבר וכיום המנהל הספורטיבי של ההתאחדות הספרדית, חגג את גביע העולם • הקפטן בירך אותו על ההישג המרשים והוסיף את תנועת ה"פיו פיו" המפורסמת

[object Object]

חלק מההצלחה הגדולה של נבחרת ספרד שייכת גם לאייטור קראנקה, מאמן מכבי תל אביב לשעבר, שמשמש מאז השנה שעברה בתור המנהל הספורטיבי של ההתאחדות המקומית. הלילה (בין ראשון לשני) כדורגלן העבר היה חלק מהזכייה של "לה רוחה" במונדיאל אחרי הניצחון 0:1 בהארכה מול ארגנטינה וליונל מסי.

בפוסט ששיתף באינסטגרם כתב קראנקה: "כשחזרתי הביתה להתאחדות הספרדית, רציתי ללכת בעקבות הדוגמה שלמדתי ב'עיר הכדורגל' כשהתחלתי לאמן: להאמין בשחקנים הצעירים שלנו, לסמוך על המאמנים שלנו, להישאר נאמנים לדרך שבה אנחנו משחקים ומעל הכול, להאמין באנשים שנמצאים איתנו כל יום. אנשים עם ערכים, ענווה ומחויבות".

קראנקה הוסיף והודה לאנשים שחתומים על הזכייה במונדיאל השני: "לואיס דה לה פואנטה, הצוות שלו וכל שחקן, הראו בדיוק מהו כדורגל ספרדי. תודתי הכנה נתונה לכולם ולכל מי שעבד קשה בהתאחדות כדי להגשים את החלום הזה. תודה לכל האנשים בספרד שתמכו בנו מההתחלה. אנחנו אלופי העולם".

אייטור קראנקה, צילום: אלן שיבר

בין המגיבים הרבים שבירכו את קראנקה על הזכייה במונדיאל, היה גם ערן זהבי, קפטן מכבי ת"א לשעבר, ששיחק תחת הספרדי בעונת 2022/23. זהבי כתב: "ברכות", וצירף אמוג'י של לב אדום, זרוע חזקה וגם אקדח - הסימן המזוהה עם מספר 7 האגדי יותר מהכול שמסמל את תנועת החגיגה שלו.

קראנקה הגיע למכבי ת"א באמצע עונת 2022/23 אחרי העזיבה של ולאדן איביץ'. הוא לא הצליח להוביל את הצהובים לזכייה בתואר ולא המשיך בתפקיד גם לעונה הבאה. תחתיו זהבי רשם 19 הופעות בכל המסגרות, כבש 13 שערים ובישל אחד נוסף. עושה רושם שהשניים שמרו על קשר גם שלוש שנים אחרי שדרכם נפרדה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ערן זהבי, צילום: עמי שומן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...