אנדרו ג'וליאני, מנהל כוח המשימה של הבית הלבן למונדיאל ואחד מיועציו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, האשים את ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, בכך שהעמיד חיים בסיכון לאחר שהתערב כדי למנוע שינוי בשעת פתיחת משחק שמינית הגמר בין אנגליה למקסיקו.
פיפ"א שקלה להקדים את שעת המשחק בשש שעות בעקבות איום של סופות רעמים. שינוי זה היה מביא לכך שהמשחק היה נערך בשעות הצהריים ובאור יום, בניגוד לשעות הערב. עם זאת, התוכנית ירדה מהפרק לאחר ביקורת נרחבת והתנגדות מצד התאחדויות הכדורגל של אנגליה ומקסיקו, וכן בעקבות התערבותו של סטארמר באמצעות ערוצים דיפלומטיים, כך לפי ג'וליאני.
ג'וליאני, בנו של ראש עיריית ניו יורק לשעבר רודי ג'וליאני, אמר ג'וליאני כי מדובר בהחלטה חמורה יותר מכל התערבות הנוגעת לאירועים על כר הדשא (למשל, התערבותו של טראמפ לביטול הכרטיס האדום לפולארין באלוגון מנבחרת ארצות הברית). שלושה אנשים נהרגו במהלך חגיגות הניצחון של מקסיקו מול אקוודור במשחק שלפני כן, ולפי ג'וליאני הקדמת שעת המשחק הייתה עשויה להפחית את הסיכון לחיי אדם.
בשל אותן נסיבות של מזג אוויר, גם המשחק בין מקסיקו לאקוודור נדחה בשעה. לצד זאת, ב"דיילי מייל" הטילו ספק בטענות של ג'וליאני, שכן האנשים שנהרגו בחגיגות מתו מחנק, ואין כל ראיה שתעיד על כך שלמזג האוויר או לשעת המשחק היה כל קשר לטרגדיה הזו.


