אורוגוואי אכזבה בענק הלילה (בין ראשון לשני) עם 2:2 מול כף ורדה, ובמדינה מצאו את ה"אשם": על פי העיתונאי ג'רארדו באסורלי, כבר 36 ש"לה סלסטה" לא ניצחו משחק במונדיאל בו לא פתח לואיס סוארס. החלוץ בן ה-39 לא זומן לסגל וצפה מהיציע במיאמי, שם הוא משחק ב-MLS.
הפעם האחרונה בה אורוגוואי ניצחה משחק במונדיאל ללא מלך שעריה בכל הזמנים (69) בהרכב הייתה במונדיאל 1990 באיטליה, אז גברה על דרום קוריאה בזכות שער של דניאל פונסקה בדקה האחרונה. סוארס ראה את חבריו לנבחרת מתקשים והמבט שלו שנתפס במצלמות אמר את הכול.
ביילסה לקח אחריות
"הנבחרת הייתה מאוד לא מאורגנת", הודה המאמן מרסלו ביילסה. "פתחנו את המחצית השנייה עם יתרון והחזקה בכדור, אבל לא הצלחנו 'להרוג' את המשחק. ב-2:2 האינטנסיביות שלנו דעכה, לספיגת שערים יש השפעה עצומה על המורל. בסופו של דבר יכולנו לנצח ולהפסיד".
הארגנטינאי לקח אחריות: "הטעויות הארגוניות שהנבחרת עושה הן תמיד באחריות המאמן. ההבדל מהמשחק מול ערב הסעודית היה ניכר ולדעתי אין ספק שאורוגוואי נבחרת טובה יותר מכף ורדה, אבל צריך להוכיח את זה". לקראת ספרד אמר: "מאמין שאפשר להגיע עם שאיפות".
הכוכב ושיאן הטעויות
בתוך האכזבה בלט לחיוב מקסימיליאנו אראוחו מספורטינג ליסבון. אחרי שער מול ערב הסעודית, הוא כבש ובישל הלילה והפך לאורוגוואי הראשון שמעורב בשלושה שערים בשני המשחקים הראשונים של המונדיאל מאז לפחות 1966. הוא גם הראשון שכובש ומבשל באותו משחק מאז חואן מרטין מוחיקה - שעשה זאת נגד ישראל ב-1970.
לעומתו, המאכזב הגדול היה פרננדו מוסלרה. השוער הוותיק הגיב באיחור לכדור החופשי של קווין פינה ויצא בצורה חסרת אחריות בשער השוויון של הליו וארלה. בכך, הוא הפך לשוער עם הכי הרבה טעויות שהובילו לספיגה במונדיאל אי פעם (4), יותר ממוחמד א-דעיע, מארק שוורצר ומנואל נוייר (3).
הטעויות הגיעו דווקא במשחק בו מוסלרה הפך לשיאן ההופעות של "לה סלסטה" במונדיאל עם 18 כאלו, והוא השאיר מאחור את אדינסון קבאני (17). ב-16 ביוני הוא חגג את יום הולדתו ה-40 והלילה, לצד ווזיניה (40 שנים ו-18 ימים), הם הפכו לצד השוערים הראשון מעל גיל 40 שפותח יחד.

