סטטיסטית, זהו המונדיאל עם הכי מעט יהודים בנבחרות הכדורגל השונות, אם שמים בצד עסקנים ומאכערים. למעשה, אפילו בעסקנות היהודים לא בולטים במונדיאל הזה. אחד העסקנים היחידים היה, לא תאמינו, היהודי (משני הצדדים) שעזר להקים את נבחרת הכדורגל של קוראסאו, ואפילו היה יושב ראש ההתאחדות המקומית לפני שזו הפכה למיני־אימפריה.
יש, כמובן, גם את הכדורגלן ממוצא מרוקאי בנבחרת כף ורדה, ז'ילסון בנשימול טבארש, אך הוא יהודי רק מצד אביו, ואין לו קשר לישראל או ליהדות לפי ההלכה.
עבודת שורשים
לא כך הוא הסיפור של שוער נבחרת ארה"ב, מאט טרנר בן ה־31. טרנר רצה לשחק באירופה, ואף עמד בשערן של ארסנל ושל נוטינגהאם פורסט. כדי להוכיח שהוא אירופאי, הוא התחיל לעבוד על הדרכון הליטאי שלו, וכך גילה שסבתו היתה יהודייה שברחה מליטא לארה"ב בזמן השואה.
שם משפחתו המקורי של אביו היה טרנובסקי, ולאחר שנרדפו בליטא בשל היותם יהודים, החליטו לשנות את השם לטרנר. השוער הודה: "הדבר הזה עזר לי להתחיל לחפש אחר השורשים שלי. כשמצאתי את המסמכים התרגשתי מאוד. ככל שאבי ואני למדנו יותר על ההיסטוריה שלנו, כך הרגשתי מחובר יותר לצד היהודי שלי".
סבל מאנטישמיות
הוא הגיע לביקור בישראל והחל לחקור את ההיסטוריה שלו ושל משפחתו, וגם לשמוע יותר על ישראל והיהדות. מאז 7 באוקטובר הוא נתפס לפחות פעם אחת במצלמות כשהוא עונד שרשרת מגן דוד, דבר שזיכה אותו בקללות ואיומים ברשתות החברתיות - הקרקע הפורייה ביותר להתקפות אנטישמיות.
כשהעלה את הסרטון שבו הוא מקבל את שיחת הטלפון המודיעה על הזימון שלו לנבחרת לקראת מונדיאל 2026 שנערך בארץ הולדתו, הסרטון הפך ויראלי - אך גם שם הוא זכה להתקפה אנטישמיות יוצאת דופן במושגים אמריקניים, דבר שעורר שיח בתקשורת במדינה.
טרנר היה השוער הפותח במונדיאל הקודם בקטאר, ועתה הוא נלחם על מקומו בהרכב הראשון: "בכל מקרה אני מתרגש ודומע כשאני שומע את ההמנון שלנו", אמר לאחר שקיבל את הזימון למונדיאל, והערב מול אוסטרליה הוא יקווה שהנבחרת שלו תבטיח את מקומה בשלב הנוקאאוט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

