כזה דבר לא רואים בכל מונדיאל. על פי דיווח של העיתונאי הצרפתי הבכיר רומן מולינה, נבחרת תוניסיה החליטה לפטר את המאמן סאברי לאמושי מתפקידו. זאת בעקבות התבוסה 5:1 לפנות בוקר (שני) לשבדיה במחזור הראשון.
על פי דיווחים, מי שצפוי להחליפו עד סוף הטורניר הוא כוכב העבר של הנבחרת והבי חזרי. קשר העבר בן ה-35, ששיחק במהלך הקריירה בסנדרלנד בפרמייר ליג ובמספר קבוצות בליגה הצרפתית, החזיק בתפקיד בצוות המקצועי של לאמושי וכעת צפוי לעבור לקדמת הבמה.
מתאו טרבלסי, שמסקר את הנבחרת, כתב: "עוד לפני הטורניר אני ורומן מולינה דיברנו על ההתנהגות של לאמושי בחדר ההלבשה ועל היכולת החלשה שלו לגייס את השחקנים. האשימו אותנו בשקרים ובכך שאנחנו מערערים את הנבחרת. התוצאה? פיטורים אחרי המשחק הראשון בשלב הבתים. כל הכבוד למאמן, בטח העיתונאים אשמים".
ההפסד לשבדיה, ובעיקר ההפרש, פגע קשות בסיכויים של תוניסיה להעפיל לשלב הבא. הנבחרת תפגוש את יפן בראשון ב-7:00, ואת הולנד ב-2:00 בלילה שבין חמישי לשישי הבא. כידוע, מעבר לסגניות, שמונה הנבחרות (מתוך 12) שיסיימו במקום השלישי במאזן הטוב ביותר יעפילו לשלב הנוקאאוט. כעת, תוניסיה סוחבת הפרש שלילי שעשוי למנוע ממנה להשיג את הכרטיס גם אם תצליח להשיג את המקום השלישי.
אז האם יש תקדימים להחלטה הזו? התשובה היא שכן, בערך. הפעם האחרונה בה מאמן פוטר תוך כדי המונדיאל הייתה ב-1998, ואז זה קרה בלא פחות משלוש נבחרות. דרום קוריאה, ערב הסעודית ואותה תוניסיה פיטרו את מאמניהם אחרי שני משחקים בשלב הבתים והגיעו למחזור האחרון עם מאמן זמני. אלא שבניגוד אליהם, לאמושי לא יגיע אפילו למשחק השני.
לאמושי בן ה-54, שחקן עבר בנבחרת צרפת, אימן רוב הקריירה במדינות ערב במזרח התיכון. מונדיאל 2026 היה השני שלו בקריירה, אחרי שבמונדיאל 2014 אימן את חוף השנהב שאותה עזב בעקבות ההדחה בשלב הבתים.

