מרקוס סנסי בילה את הערב באיביזה לצד בת זוגו קלצ'י רוסה, בשעה שהטלפון שלו צלצל. על הקו היה מאמן נבחרת ארגנטינה, ליונל סקאלוני, שבישר לבלם בן ה-29 את החדשות להן חיכה כל כך: זימונו למונדיאל. סנסי נותר מחוץ לסגל שזומן מלכתחילה, אך הפציעה של לאונרדו באלרדי טרפה את הקלפים.
- היכנסו למתחם המיוחד לקראת מונדיאל 2026 >>
מונדיאל 2026: השיטה החדשה, הבתים - והשיאים שעשויים להישבר >>
החופשה של בלם הרכש הטרי של טוטנהאם נקטעה באותו רגע. הבוקר (שישי) הוא כבר ימריא ממדריד לקנזס סיטי כדי להתאחד עם ליונל מסי והחברים באופן מיידי. לפי הדיווח באתר "Ole" השחקנים עצמם התבשרו בעת שאכלו ארוחת צהריים כי סנסי יצטרף אליהם במקום באלרדי.
הבלם שגדל בסן לורנצו יגשים חלום, אחרי שחתם על חוזה עתק בטוטנהאם. בארבע העונות האחרונות שיחק בבורנמות' ועם סיום חוזהו בחר לעבור לצפון לונדון, שם הוא מיועד להחליף את כריסטיאן רומרו, חברו לסגל האלביסלסטה, שלפי הדיווחים לא אמור להמשיך אצל התרנגולים.
שמר על כושר
סנסי נכלל בסגל בן 55 שחקנים שזומנו על ידי סקאלוני לקראת המונדיאל. הוא טס למיאמי וקיווה להיכלל בין 26 האחרונים, אך כשזה לא קרה המשיך לחופשה באיביזה. במקביל, התאמן באופן פרטי למקרה שההזדמנות תגיע. בימים האחרונים חזר ללונדון, עבר בדיקות רפואיות והוצג בטוטנהאם.
כעת, ממש ביום פתיחת המונדיאל, הוא התבשר על זימונו לסגל הלאומי. "אני שמח מאוד על ההזדמנות להגשים חלום שתמיד היה לי - לשחק במונדיאל", אמר סנסי בעודו ממהר למדריד. בארגנטינה כבר הכריזו כי הוא "אחת האפשרויות האיכותיות ביותר של הנבחרת בצד שמאל של ההגנה".
לזכותו של סנסי שלוש הופעות בנבחרת ארגנטינה. את הופעת הבכורה ערך מול ונצואלה במשחק ידידות שנערך במיאמי באוקטובר. בנבחרת מעריכים את יכולתו להניע כדור, את איכויותיו הפיזיות ואת ניסיונו הבינלאומי, והוא נחשב לאחד הבלמים השמאליים הבולטים בפרמייר ליג.
מדוע דווקא הוא זומן?
בתחילה שקלו בצוות המקצועי לזמן שחקן בעל פרופיל שונה במקומו של באלרדי, אלא שבדיקות שנערכו לניקולס טליאפיקו העלו סימני שאלה לגבי כשירותו למשחק הפתיחה, ואף השתתפותו במשחק השני מוטלת בספק. לכן הוחלט לוותר על אפשרויות אחרות ולקרוא לסנסי.
היתרון הגדול שלו הוא הוורסטיליות: הוא מסוגל לשחק הן כבלם והן כמגן שמאלי, אף שהעמדה הטבעית שלו היא במרכז ההגנה. אמנם הופעתו האחרונה במדי הנבחרת, מול מאוריטניה, לא הייתה מוצלחת, אך יכולתו בבורנמות' בעונה האחרונה הרשימה מאוד את הצוות המקצועי.
הגעתו של סנסי אינה בהכרח השינוי האחרון בסגל. לסקאלוני יש אפשרות לבצע התאמות עד 24 שעות לפני משחק הפתיחה מול אלג'יריה, שייערך ביום רביעי ב-04:00. למרות שהמאמן עדכן שהפצועים מתקדמים היטב בתהליך ההחלמה - יש עדיין כמה סימני שאלה בנוגע לכשירות.


