נשיא התאחדות הכדורגל של איראן, מהדי טאג’, הודיע כי מחנה האימונים של הנבחרת לקראת מונדיאל 2026 הועבר מארצות הברית למקסיקו, לאחר שקיבל אישור מפיפ״א.
בהודעה שפורסמה על ידי דובר ההתאחדות, נמסר כי הבסיס שתוכנן תחילה בעיר טוסון שבאריזונה יועתק לעיר טיחואנה, מקסיקו. עם זאת, בפיפ״א לא אישרו רשמית את עצם המעבר.
לפי טאג’, ההחלטה התקבלה לאחר שיחות עם גורמים בפיפ״א ובצוותי המונדיאל, כולל פגישות שנערכו באיסטנבול ושיחת וידאו עם מזכירת פיפ״א. לדבריו, “כל מחנות הבסיס של הנבחרות המשתתפות במונדיאל חייבים לקבל אישור מפיפ״א. לשמחתנו, לאחר הבקשות שהגשנו והפגישות שקיימנו, אושר לנו לשנות את מחנה הנבחרת מארצות הברית למקסיקו”.
יפתור בעיות ויזה?
נבחרת איראן שובצה לשחק בבית ג' ותפגוש את ניו זילנד, בלגיה ומצרים. משחקיה ייערכו בלוס אנג’לס ובסיאטל, כאשר הטורניר עצמו יתקיים בין 11 ביוני ל-19 ביולי בארצות הברית, קנדה ומקסיקו.
בהתאחדות האיראנית ציינו כי המעבר עשוי לפתור גם בעיות ויזות אפשריות, מאחר שהנבחרת תוכל להיכנס לארצות הברית דרך מקסיקו. עוד נטען כי ייתכן שהשחקנים אף יוכלו לנוע בין המדינות באמצעות טיסות של איראן אייר.
המהלך מגיע על רקע אי־הוודאות הביטחונית באזור והמתיחות בין איראן לארצות הברית, אשר כבר הובילה לדיונים על סוגיית ביטחון השחקנים בטורניר.
בפיפ״א, לעומת זאת, לא שינו את העמדה הרשמית. נשיא פיפ״א ג’אני אינפנטינו הדגיש לאחרונה כי איראן תשתתף במונדיאל ותשחק בארצות הברית כמתוכנן, במסגרת מדיניות שמטרתה “לאחד בין אנשים”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

