Loading...

אחרי 8 שנים: השוער שהפך לבדיחה מול ריאל מדריד - מצא את הגאולה

הטעויות של לוריס קאריוס בגמר ליגת האלופות ירדפו אותו לנצח, הוא נמחק לגמרי והיה על סף פרישה מוקדמת - אלא שדווקא במקום הכי נמוך הוא מצא את עצמו מחדש • הגרמני הוביל את שאלקה חזרה לבונדסליגה ומנבל מושמץ הפך לגיבור: "הספורט הזה יכול להיות חסר רחמים, אבל תמצא את הכוח להאמין זה יחזיר אותך למקום אליו אתה שייך"

 

"הספורט הזה יכול להיות קשה, לפעמים חסר רחמים. הוא חושף אותך, בוחן אותך, נותן לך ליפול מול כולם. אבל אם תמצא את הכוח להתמיד, להמשיך להאמין, במוקדם או במאוחר זה יחזיר אותך למקום אליו אתה שייך". במילים אלה בירכה דילטה לאוטה את בעלה, לוריס קאריוס, רגעים אחרי שחזר לבונדסליגה.

קאריוס הפך לשם מוכר מאוד בכדורגל העולמי - אך בנסיבות שליליות במיוחד. בגמר ליגת האלופות בעונת 2017/18 מול ריאל מדריד, ביצע שתי טעויות קשות והיה אחראי ישיר להפסד 3:1 של ליברפול. כמיטב הקלישאה, תפקיד השוער הוא האכזרי ביותר: טעות אחת, או שתיים, עלולות למחוק קריירה.

במקרה של קאריוס, אותו ערב ריסק אותו לחלוטין. זו הייתה הופעתו האחרונה בליברפול. לאחר מכן הושאל לבשיקטאש ולאוניון ברלין, עד שעזב רשמית בקיץ 2022 ועבר לניוקאסל יונייטד. בין 2020 ל־2024 רשם שבע הופעות בלבד - חמש באוניון ושתיים בניוקאסל. השוער הגרמני המושמץ כבר החל לשקול פרישה מוקדמת בגיל 31. הוא נותר ללא קבוצה, ושמו הפך לבדיחה שחוזרת בכל טעות של שוער: "הוא עשה קאריוס". הקריירה שלו נראתה חסרת ערך, והפרישה - בלתי נמנעת.

לוריס קאריוס מממר בבכי. הגמר ההוא לא יישכח, צילום: רויטרס

ההזדמנות האחרונה

ואז, בינואר 2025, הגיעה ההזדמנות האחרונה. שאלקה 04 החליטה להמר עליו, בניסיון לחזור לבונדסליגה אחרי שנים של דשדוש בליגה השנייה. אלא שגם אז המזל לא האיר פנים: אחרי ארבעה משחקים בלבד הוא נפצע בשריר התאומים וגמר את העונה. קאריוס, מצדו, לא התכוון לוותר על הצ'אנס שקיבל להציל את הקריירה.

עונת 2025/26 סימנה התחלה חדשה בגלזנקירשן. המאמן מירון מוסליץ', שהגיע מפלימות' האנגלית, התברר כהברקה. הוא הנהיג שיטה הגנתית שהיטיבה עם קאריוס - אך הגרמני עצמו היה גולת הכותרת, עם שורה של הצלות מרשימות. בתוך הכאוס של הליגה השנייה בגרמניה, ההגנה של שאלקה הפכה לנשק המנצח.

הניצחון אתמול (שבת) 0:1 על פורטונה דיסלדורף, שחתם רשמית את העלייה לבונדסליגה אחרי שלוש שנים, היה המשחק ה־12 העונה שבו קאריוס שמר על רשת נקייה - מתוך 29 הופעות. הוא ביסס את עצמו כשוער הטוב בליגה, עם אחוז הצלות של 73% - הגבוה ביותר במשותף.

לוריס קאריוס בטירוף אחרי הניצחון מול פורטונה דיסלדורף. הסיוט נגמר, צילום: Getty Images

הגאולה המושלמת

באופן כמעט סמלי, הגאולה של קאריוס התחברה לזו של שאלקה. עונת 2020/21 הייתה סיוט: היא נפתחה עם תבוסה 8:0 ל־באיירן מינכן, והסתיימה ירידה לליגה השנייה ובור כלכלי עצום. באותה עונה קאריוס שיחק בקושי חמש פעמים במדי אוניון ברלין, והקריירה שלו נראתה אבודה לחלוטין.

מאז הוסיף רק שתי הופעות, בעוד שאלקה ממשיכה לקרוס גם בליגה השנייה. החיבור ביניהם הפך לסמל של גאולה - שהפכה רשמית עם העלייה. אחרי חמש עונות כמעט ללא דקות משחק, קאריוס שוב שחקן מוביל והוביל את שאלקה חזרה לבונדסליגה, שלוש שנים לאחר שירדה ממנה בפעם השנייה תוך שלוש שנים.

הוא מקווה להישאר השוער הראשון גם בעונה הבאה ואמר: "עבדתי כל השנה כדי לעזור לנו לעלות - ואשמח להיות חלק מזה על המגרש. אין שום דבר שעומד בדרכנו". חוזהו תקף גם לעונה הבאה, ולפי "בילד" הצדדים צפויים לשבת בקרוב ולדון בהארכתו. בגיל 32 קאריוס יגיע לבונדסליגה מהדלת הראשית וירצה להוכיח שהוא שייך לליגה הבכירה.

לוריס קאריוס. חתום גם לעונה הבאה, צילום: AFP

בדרך לדאבל

"חוויתי את הכוח שלך ממקור ראשון. ברגעים השקטים, בתקופות הקשות, בימים שבהם היה קל יותר לוותר. והיום זה לא רק ניצחון", חתמה לאוטה את דבריה. מגישת הטלוויזיה האיטלקייה (34) נמצאת בזוגיות עם קאריוס מאז סוף 2022. בקיץ 2023 נולדה בתם אריה, ושנה לאחר מכן הם נישאו.

בימים אלה לאוטה אמורה ללדת את בנם השני, ולכן החמיצה את משחק העלייה. קאריוס, מצדו, לא ויתר: הוא חזר לגרמניה, שיחק, שמר על שער נקי - ובשעות הבוקר כבר עלה על טיסה לאיטליה כדי להיות לצד אשתו. בקרוב יחגוג "דאבל" - עלייה לבונדסליגה ולידת ילד שני - ויהפוך לאב גאה לשניים.

דילטה לאוטה עם לוריס קאריוס והבת אריה, צילום: אינסטגרם
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...