ריאל מדריד נמצאת בדרך הבטוחה לסיים עונה נוספת ללא תואר. אמש (שישי) היא איבדה יתרון 0:1 מול בטיס בדרך ל-1:1 משער שוויון של הקטור ביירין, אקס ברצלונה, בדקה ה-94, וגם איבדה את קיליאן אמבפה לפציעה בשריר הירך האחורי לתקופה אינה ידועה. עם זאת, נראה כי העונה הרעה שלה תיגמר בצורה שעליה לא חלמה - משחק אליפות בסופר קלאסיקו הספרדי מול ברצלונה.
בכל תולדות הליגה הספרדית, מעולם לא הוכתרה אלופה במפגש בין בארסה לריאל. ברצלונה תוכל להגדיל את הפער ל-11 נקודות אם תנצח היום (שבת, 17:15) את חטאפה במפגש צמרת עצבני, מה שעשוי להביא לסיטואציה רעה עבור הבלאנקוס. הקלאסיקו ייערך במחזור ה-35, אחריו יוותרו רק עוד 9 נקודות בקופה, ובתקשורת הספרדית כבר תוהים מה יקרה בקאמפ נואו - הכתרה או משמר כבוד?
"הרשלנות הכושלת של ריאל מדריד חתמה סוף סוף את גורלה במירוץ לאליפות לה ליגה, מירוץ בו השחקנים כבר איבדו תקווה ממזמן" כתב ג'ואל דל ריו ב"מארקה", "השחקנים של אלברו ארבלואה עלו למגרש במטרה אחת - לצאת עם תוצאה שלא תעניק ליריבה הנצחית שלהם אליפות בקלאסיקו, או לא לערוך להם משמר כבוד בקאמפ נואו.
"אלו שתי תמונות מטרידות באותה מידה שלוכדות בצורה מושלמת את מצבה הנוכחי של הקבוצה. בתוך כל זה, עולה שאלה עבור אוהדי ריאל - מה הם מעדיפים? מעולם בהיסטוריה של הליגה אף אחת מהקבוצות הבטיחה מתמטית את התואר בקלאסיקו".
קורסת בתוספת הזמן
העונה של ריאל מדריד היא חוסר ודאות אחד גדול, אבל יש אלמנט משמעותי ומדאיג שחוזר על עצמו שוב ושוב - ספיגות בתוספת הזמן. בשלושת המשחקים האחרונים היא ספגה בתוספת הזמן של המשחק. פעם אחת זה הוביל להפסד (לבאיירן מינכן באליאנץ ארנה), פעם אחת שער ניחומים לאלאבס וגם אמש, שהוביל לתיקו. בסך הכל הבלאנקוס איבדו 7 נקודות בארבעת המשחקים האחרונים בלה ליגה - נתון איתו קשה לרוץ לאליפות.
הבעיות בחוליית ההגנה ידועות בריאל כבר שנים רבות. הפציעות החוזרות של שחקני הקו האחורי גורמות לחוסר יציבות שארבלואה, שבעצמו היה מגן, לא מצליח לפתור. הפעם האחרונה בה ריאל שמרה על שער נקי בליגה הספרדית הייתה ב-8.2, במשחק מול ולנסיה - כמעט חודשיים וחצי אחורה. כעת אדר מיליטאו נפצע לתקופה ארוכה ובתוספת ההיעדרות של טיבו קורטואה, כנראה שריאל בדרך להיכנס לספרי ההיסטוריה - מהצד השלילי.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
