הכדורגל הגנאי אבל. האבטחה תתוגבר. צילום: EPA

הכדורגלן נרצח באוטובוס - בדרך חזרה ממשחק: "הם ירו בלי אבחנה"

ברקום צ'לסי היתה בדרך חזרה הביתה ממשחק בליגה בגאנה, עת אש חיה נפתחה לעברם • החלוץ דומיניק פרימפונג בן ה-20 נפצע קשה מהירי ופונה לבית חולים, שם נקבע מותו • ההתאחדות הבטיחה לתגבר את האבטחה

טרגדיה בגאנה. במהלך נסיעת החזרה של ברקום צ'לסי ממשחק הליגה מול סמארטקס (1:0), מהעיר סמרבוי, הותקף אוטובוס הקבוצה על ידי קבוצת שודדים חמושים, שפתחה בירי אש חיה. כתוצאה מכך, חלק מהשחקנים נפצעו, ואחד מהם, דומיניק פרימפונג, נפטר מאוחר יותר מפצעיו, למרות שפונה במהירות לבית חולים קרוב.

"היינו בדרכנו חזרה מהמשחק בסמרבוי, עת השודדים חסמו את הדרך שלנו ולא אפשרו לנו לעבור", נכתב בהודעת המועדון ההמום, "הם ירו לעברנו בלי אבחנה, וכתוצאה מכך אחד משחקנינו נפצע ופונה לבית חולים מקומי. המתנו שיפונה לבית חולים גדול יותר, אבל הוא נפטר מפצעיו".

הרצח המזעזע של פרימפונג, בסך הכל בן 20, הוביל לחקירת המשטרה המקומית. "הם היו עם מסיכות ורובים", תיאר אחד השחקנים של ברקום צ'לסי, "מיד כשהם פתחו בירי, נהג האוטובוס התחיל לנסוע לאחור בניסיון להימלט, וחלקנו הספיק לקפוץ החוצה לתפוס מחסה בין השיחים".

דומיניק פרימפונג. לא מקרה ראשון בגאנה, צילום: Berekum Chelsea FC

פרימפונג, שהצטרף לקבוצה בתחילת השנה, הספיק ללבוש את מדיה 13 פעמים ולכבוש פעמיים, עד שמצא את מותו במה שהיתה אמורה להיות נסיעה רגילה הביתה אחרי משחק. בהתאחדות הכדורגל הגנאית הבטיחו שלא לעבור על המקרה לסדר היום ומסרו: "קיבלו בצער רב את ההודעה על המקרה הטראגי. זה הוא אסון לא רק לברקום צ'לסי אלא לכדורגל הגנאי כולו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הצעד הראשון בו הבטיחה ההתאחדות המקומית לנקוט הוא הגברת האבטחה של קבוצות הנמצאות בדרכים המסוכנות. גם ב-2023 ארע מקרה דומה של ירי אל עבר אוטובוס של קבוצת לגון סיטי, שגם היא חזרה ממשחק מול סמארטקס, אלא שבמקרה ההוא איש לא נפגע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...