"לא אבידה גדולה": השוער הישראלי חוטף אש ברוסיה
כוכב העבר של נבחרת ברית המועצות, יבכני לובצ'ב, ביקר את ניקיטה חייקין על קבלת האזרחות הנורבגית: "הוא לא שיחק בנבחרת שלנו והוא לא שוער מיוחד" • עוד תקף: "חינכו את הדור הזה לא נכון"
,עודכן
0השמעה
לאחרונה דווח כי השוער הישראלי, ניקיטה חייקין, המשחק בשנים האחרונות בבודה גלימט,קיבל אזרחות נורבגיתועשוי לייצג את המדינה הצפון אירופית במונדיאל 2026. למרות שנולד בארץ, הוא גדל ברוסיה, לשם חזרה משפחתו בילדותו, ושם גם יש מי שכועסים על המהלך של "השוער הבינוני".
מי שעומד מאחורי הדעה המזלזלת הוא יבגני לובצ'ב בן ה-77, מכוכבי נבחרת ברית המועצות לשעבר, ששיחק כל הקריירה שלו במדי ספרטק מוסקבה. "צריך לזכור שחייקין מעולם לא שיחק בנבחרת שלנו, והוא גם לא שוער מיוחד. אני עוד הספקתי לראות בימיי כדורגלנים אגדיים, אז מה לי ולחייקין מבודה גלימט?", ירה לובצ'ב תחילה.
הוא לא עצר כאן? "אני לעולם לא אחליף אזרחות. אני בן לדור שאחרי המלחמה. אני חונכתי אחרת.בניגוד לשחקנים שמחליפים אזרחות,אני גדלתי על ערכים", עקץ לובצ'ב את השוער ששיחק בארץ שנתיים (2016-2018) במדי הפועל כפר סבא ובני יהודה, לפני שעבר לנורבגיה ופרץ בגדול.
"את הדור הזה חינכו אחרת ולדעתי לא בצורה נכונה. בכל מקרה, עבור הנבחרת שלנו, נבחרת רוסיה, חייקין הוא לא אבידה גדולה", הוסיף לובצ'ב, שרק שכח להזכיר כי בנו, הנושא את אותו שם פרטי, החליף אזרחות גם הוא כדי לייצג את נבחרת קזחסטן.
ובכל זאת, לובצ'ב סיכם עם מנת נוסטלגיה: "למה לב יאשין נחשב לשוער הגדול בעולם, עד כדי כך שפיפ"א מעניקה פרס על שמו לשוער השנה? בין היתר בגלל שבילדותו, בתקופת המלחמה, הוא עבד במפעל ולא ישן בלילות. הוא לא העלה בדעתו לעבור לנורבגיה או לכל מקום אחר".

