מאז פיטוריו של מאוריסיו פוטצ'ינו בנובמבר 2019, טוטנהאם הוטספר עברות טלטלות משמעותיות: חמישה מאמנים קבועים, כמעט מיליארד ליש"ט שהושקעו ברכש ו-51 שחקנים חדשים שהצטרפו לסגל.
בכתבה מקיפה של "הטלגרף" דורגו כל ההחתמות של המועדון מאז ינואר 2020 – מהטובות ביותר ועד המאכזבות ביותר. בתוך הרשימה הארוכה הזו, שמות גדולים כמו מיקי ואן דה ון וג'יימס מדיסון הובילו את הקטגוריה החיובית, אך בצד השני של הסקאלה נמצא גם נציג ישראלי אחד: מנור סולומון.
סולומון, שהגיע בקיץ 2023 בהעברה חופשית משחטאר דונייצק, דורג במקום ה-49 מתוך 51 – בקטגוריית ה"נשכחים". על פניו, מדובר בעסקה שנראתה מבטיחה: שחקן התקפה צעיר עם ניסיון אירופי ויכולת טכנית גבוהה, שיכול להוסיף עומק לחלק הקדמי. אלא שבפועל, הקדנציה שלו בלונדון לא המריאה.
"לא הוכיח שהוא שווה את ההייפ"
סולומון רשם שש הופעות בלבד, בהן לא כבש והוסיף שני בישולים. מעבר לכך, פציעת ברך קשה בתחילת דרכו במועדון פגעה משמעותית ביכולת שלו להשתלב ולהשפיע. ב"טלגרף" ציינו כי עצם ההחתמה עוררה ביקורת מצד המועדון האוקראיני, שטען כי טוטנהאם ניצלה את המצב בעקבות המלחמה במדינה.
אך מעבר לרעש מחוץ למגרש, התרומה המקצועית של סולומון לא הצדיקה את הציפיות, והוא הושאל בהמשך ללידס, ויאריאל וכיום לפיורנטינה. לצידו בקטגוריית האכזבות נמצאים גם שמות כמו טימו וורנר ובראיין גיל.
"סולומון עדיין לא הוכיח שהוא שווה את ההייפ, לאחר שסבל מפציעת ברך רצינית כמה שבועות לאחר תחילת העונה הראשונה שלו במועדון", נכתב. בסיכום חד של הדירוג, הגדירו באנגליה את התקופה של סולומון במועדון במילה אחת: "מסובכת".

