תקופתו של אלכסנדר פשיץ' במכבי תל אביב הייתה שנויה במחלוקת. לצד רגעי כדורגל מבריקים, לעיתים קרובות הסרבי היה נראה חסר חשק ואף עצלן. בסיום עונת 2020/21 הוא עזב את הצהובים כשבאמתחתו 11 שערים ב-31 הופעות בכל המסגרות. כעת, מאמנו לשעבר חשף עליו סודות מפתיעים מחדר ההלבשה.
מילוש מילוייביץ', מאמן הכוכב האדום לשעבר, התארח היום (שלישי) בפודקאסט "2x45" של "מוצרט ספורט" וסיפר על פשיץ': "הוא חלוץ איכותי ביותר, אבל שחקן מפונק. צריך להתאמץ הרבה סביבו, לומר לו 'אתה הכי טוב, הכי יפה'. אישית אני לא אוהב שבחים, אז אולי אני לא יודע לעבוד כך עם אחרים. יש לו אופי טוב, אבל צריך לנער אותו".
מילוייביץ' חשף כי זרק את פשיץ' מאחד האימונים: "אין לי בעיה אם שחקן מתקשר אליי פעם בשנה ואומר 'אני לא אגיע לאימון היום'. אתה לא צריך לשקר לי שסבתא שלך מתה או שאישתך לא נתנה לך ללכת. כשאתה מגיע לאימונים, באחריותך לתת את המקסימום. אם לא תיתן את המיטב, אתה מקלקל את האימון עבור 20 השחקנים האחרים, וזה אסון".
"הוא אמר לי 'צדקת בהכל'"
המאמן עזב את הכוכב האדום בקיץ 2023 והוחלף על ידי ברק בכר, גם פשיץ' עזב את הקבוצה ועבר לפרנצווארוש, בשורותיה הוא משחק כיום לצד גבי קניקובסקי ומוחמד אבו פאני. מילוייביץ' סיפר כי לימים הם נפגשו בניש, עיר הולדתו של פשיץ', ושוחחו על התקופה המשותפת בבלגרד: "הוא אמר לי 'בוס, צדקת בהכל, אני טעיתי'. אמרתי לו שההחלטות היו הטובות ביותר עבורו, לא עבורי".
מילוייביץ' סיפר מדוע העניק למרקו רקוניאץ', כיום חלוץ הפועל ירושלים, דקות על חשבון פשיץ': "ברגע שהגענו לפער של 25 נקודות, אמרתי לו שאני רוצה שרקוניאץ' ישחק, כדי לראות אם הוא ברמה של הכוכב האדום. למרות שידעתי שלא אשאר בקבוצה, הרגשתי אחריות כלפי המועדון והשחקנים האלה. הבטחתי לפשיץ' שהוא ישחק בגביע ולבסוף הוא כבש את שני השערים בגמר".
אימון הבכורה של אמיר סהיטי במכבי תל אביב // מכבי תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

