רובי קין מודח עם פרנצווארוש מהליגה האירופית. צילום: AFP

כמו במכבי תל אביב: התירוצים של רובי קין - אחרי עוד קריסה

פרנצווארוש של גבי קניקובסקי ומוחמד אבו פאני איבדה 2:0 בשמינית גמר הליגה האירופית - והודחה עם 0:4 משפיל מול בראגה • המאמן האירי דיבר על פערי התקציב: "ידענו שזו תהיה משימה קשה מול קבוצה גדולה"

הקריסה בפרנצווארוש לא עברה בשקט – וגם לא ההדחה. הקבוצה ההונגרית, בה משחקים גבי קניקובסקי ומוחמד אבו פאני, סיימה את דרכה בליגה האירופית עם תבוסה 4:0 מול ספורטינג בראגה, אחרי שאיבדה יתרון כפול מהמשחק הראשון, שנמחק תוך 34 דקות בלבד.

קניקובסקי שיחק 78 דקות והוחלף לקראת הסיום, בעוד אבו פאני ירד בדקה ה-59. מי שניסה לסכם את הערב היה המאמן רובי קין, שלא הסתיר את האכזבה מהטעויות: "שלושת השערים הראשונים הם שלוש טעויות, השארנו אותם במשחק. שלושה שערים שאפשר היה למנוע", אמר, אך מיד הוסיף: "ידענו שזו תהיה משימה קשה מול קבוצה גדולה".

ובכל זאת, עבור קניקובסקי וקין, יש כאן גם תחושת דז’ה וו לא נעימה: רק בעונה שעברה השניים היו חלק מקריסה אחרת, כשמכבי תל אביב איבדה יתרון 0:4 מול אולימפיאקוס - פארסה שלא פחות כואבת גם במבט לאחור.

המאמן האירי, נזכיר, מוזכר בחודשים האחרונים כמועמד לתפקידים יוקרתיים מאוד בפרמייר ליג. גם בטוטנהאם וגם בקריסטל פאלאס. יש להניח שהתוצאה הזו לא תוסיף לו זכויות אצל הקבוצות הללו.

רובי קין מודח עם פרנצווארוש מהליגה האירופית, צילום: EPA
גבי קניקובסקי, צילום: AP

"בראגה קבוצה טובה מאוד"

קין החמיא ליריבה והודה בעליונות: "בראגה היא קבוצה טובה מאוד, עם מאמן טוב. כל השחקנים שלהם הרשימו אותי. הם שומרים על הכדור ברוגע, כמו כל הקבוצות הפורטוגליות ששיחקתי נגדן".

למרות התבוסה, המאמן ניסה להרים את הראש של שחקניו ולהסתכל על התמונה הרחבה:
"אף אחד לא האמין שנהיה כאן. אמרתי לשחקנים להסתכל על התמונה הגדולה. זו הייתה דרך מדהימה, אני גאה בהם". המאמן גם התייחס לפערי הרמות והתקציבים: "ברמות האלה, אם אתה עושה טעויות, מענישים אותך מיד. מספיק סנטימטר אחד, ושחקנים ברמה הזו כובשים. זו ההבדל".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מוחמד אבו פאני, צילום: EPA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...