חוסה לואיס מנדיליבר ושחקני אולימפיאקוס. צילום: רויטרס

"הפערים בין המשחק הזה למכבי תל אביב הם כמו יום ולילה"

אולימפיאקוס לא שוכחת את הקאמבק המטורף מול הצהובים בשמינית גמר הקונפרנס ליג של עונת 2023/24, אבל מסרבת להשוואות לקראת הגומלין מול באייר לברקוזן • "העובדות שונות, האדומים נסעו לגרמניה כדי ליהנות, ויקרה מה שיקרה"

אולימפיאקוס תעלה הערב (שלישי, 22:00) לגומלין שלב הפלייאוף של ליגת האלופות כשהיא בפיגור 2:0 מול באייר לברקוזן. בעוד שהיוונים חולמים על קאמבק, בזיכרון שלהם עומד המהפך מול מכבי תל אביב בשמינית גמר הקונפרנס ליג בעונת 2023/24 - אז הובסו 4:1 במשחק הראשון, וענו עם 1:6 בהארכה במשחק השני.

המאמן חוסה לואיס מנדיליבר והמגן רודיניי נשאלו במסיבת העיתונאים האם המשחק ההוא בבאצ'קה טופולה עדיין במחשבותיהם - ושניהם ענו במילה אחת: "לא". אף אחד מהם לא שכח את המשחק ההוא בסרביה, אבל ברור להם שהפעם האירוע שונה לחלוטין. למחוק פיגור של שני שערים מול לברקוזן בחוץ זו משימה קשה.

ב"ספורטל" היווני התייחסו לדמיון בין המקרים: "יהיה לא נכון ליצור השוואה בין לברקוזן למכבי. העובדות שונות, אולימפיאקוס ההיא שונה ביחס לקבוצה הנוכחית, תנאי המשחק שונים והפערים הם כמו יום ולילה". הגרמנים מצידם מתייחסים למשחק כאל הגדול ביותר של העונה, כשהם מצפים להתקדם לפחות לשמינית הגמר של המפעל.

שחקני אולימפיאקוס, צילום: EPA

לברקוזן עברה טלטלה בקיץ אחרי הפרידה מצ'אבי אלונסו ופלוריאן וירץ שהיו עמוד השדרה שלה. אריק טן האח פוטר בשלב מוקדם, העונה בבונדסליגה הולכת פחות טוב מכפי שציפו במועדון ובחצי גמר הגביע הקבוצה הוגרלה מול באיירן מינכן. גם בשמינית גמר ליגת האלופות, אם תעפיל אליו, ללברקוזן יש 50% של מפגש כפול מול באיירן.

אולימפיאקוס נאבקת בצמרת צמודה בליגה היוונית כשא.א.ק אתונה ופאוק סלוניקי טוענות לכתר. באירופה היא הצליחה להעפיל לשלב הבא, אבל הפסידה באצטדיון "קראיסקאקיס" במשחק הראשון. "האדומים לא נסעו לגרמניה כדי לראות את נופי המדינה, הם הלכו כדי ליהנות מהמשחק, ויקרה מה שיקרה", סיכמו ביוון את ההכנות לקראת הגומלין.

שחקני אולימפיאקוס, צילום: EPA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
כפתור מעקב Google News
Load more...