שחקני שפילד וונסדיי. צילום: Getty Images

הגרועה בהיסטוריה: הקבוצה האנגלית שירדה ליגה בפברואר

אחרי הפחתה של 18 נקודות וניצחון בודד ב-33 משחקים, שפילד וונסדיי ירדה מהליגה השנייה לשלישית כשנותרו עוד 13 מחזורים • הקבוצה שהורידה אותה: שפילד יונייטד שניצחה 1:2 בדרבי העירוני

[object Object]

לראשונה בהיסטוריה של הליגות המקצועניות באנגליה, קבוצה ירדה ליגה כבר בחודש פברואר. הקבוצה שחתומה על ההיסטוריה השלילית היא שפילד וונסדיי, שירדה היום (ראשון) באופן רשמי מהליגה השנייה לשלישית אחרי הפסד 2:1 ללא אחרת מאשר היריבה העירונית שפילד יונייטד.

האירוע שלא קרה מעולם בארבע הליגות הבכירות היה כתוב על הקיר כבר תקופה ארוכה. לוונסדיי הופחתו 12 נקודות בחודש אוקטובר בעקבות הליכה לפירוק. בדצמבר הופחתו ממאזנה שש נקודות נוספות בעקבות חובות שהמועדון לא הצליח לשלם בזמן.

שחקני שפילד וונסדיי, צילום: Getty Images

אחרי כל ההפחתות ושרשרת ההפסדים, לוונסדיי יש מינוס 7 נקודות אחרי 33 מחזורים בצ'מפיונשיפ - בהן רשמה ניצחון אחד בלבד. היא רחוקה 41 נקודות מהקו האדום כשנותרו 13 מחזורים לסיום העונה, כשך היום הירידה הפכה לרשמית.

כעת ינסו במועדון להימנע מהיסטוריה שלילית נוספת. מעולם לא קרה בליגות המקצועניות באנגליה שקבוצה מסיימת עונה עם פחות מאפס נקודות. לפי קצב צבירת הנקודות של וונסדיי עד כה, ייתכן וגם על ההיסטוריה השלילית הזו היא תהיה חתומה בסוף העונה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עימות בדרבי בין שפילד יונייטד לשפילד וונסדיי, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...