אפילו התסריטאי המוכשר ביותר לא יכול היה לכתוב תסריט דרמטי כמו שקיבלנו אתמול (ראשון) בגמר אליפות אפריקה בין סנגל למרוקו. וכמו בכל סרט, יש גם גיבור טרגי - ואתמול היה מדובר בברהים דיאס, שחקן ריאל מדריד, שהיה אחראי לאחד הרגעים המשוגעים בתולדות האליפות.
דיאס, שנחשב לאחד הכוכבים הגדולים ביותר שיש לאליפות להציע, יכול היה לקנות את עולמו בטורניר הגדול ראשון שלו במדי נבחרת מרוקו. הוא ניגש לבעוט פנדל עמוק עמוק בתוך תוספת הזמן, יותר נכון בדקה ה-90+24', אחרי דרמה של ממש במהלכה שחקני נבחרת סנגל איימו לפוצץ את המשחק - כשאם היה מכניס אותו, הוא היה מעניק לנבחרתו את התואר לראשונה זה 50 שנה.
במקום להפציץ את הרשת, הוא החליט לבעוט בפאננקה חלשה למרכז השער, והותיר את הצופים בהלם, בדרך להפסד 1:0 בהארכה. הבעיטה הייתה כל כך עלובה, שהיא העלתה שאלה גדולה בעולם הכדורגל - האם דיאס החטיא את הפנדל בכוונה בעקבות האירועים שלפני כן, הוא שהוא פשוט בעט את אחד הפנדלים הגרועים אי פעם?
לשאלה הזו, לפחות לפי אדוארד מנדי, שוער נבחרת סנגל - יש תשובה אחת ברורה: "אתם חושבים שהוא החטיא את הפנדל בכוונה? ממש לא. הוא רצה להבקיע, ואני הדפתי לו את הכדור - זה הכל. הכדורגל ניצח היום, הכדורגל נחגג", אמר השוער המאושר, שהעניק למדינתו במו ידיו את הגביע השני בתולדותיה.
נמשיך ונתמקד ברגע הטראגי של ברהים דיאס. שחקן ריאל מדריד, שעד אותו פנדל דרמטי היה אולי הכוכב הגדול של הטורניר עם חמישה שערים, זכה בסיום המשחק בנעל הזהב, כשהוא לא מצליח לעצור את הדמעות וזוכה למסדר של כבוד מצד שחקני שתי הנבחרות. גם על הבמה, נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו היה צריך להרגיע ולנחם אותו, במה שייצר רגע שלא יישכח.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
