ביקור ליונל מסי בהודו נגמר במעצר: "מזל שהאירוע לא נגמר באסון המוני"

מעריצים מאוכזבים השחיתו את אצטדיון סולק לייק סיטי בקולקטה: "הגיבור שלנו עזב אחרי עשר דקות בלבד" • "הכאוס היה מוחלט, הודו לא ראויה לארח אירועים ספורטיביים גדולים - אנחנו חסרי משמעת" • מארגן האירוע הובא לחקירה

ליונל מסי בקלקוטה. מהומת ענק מסוכנת. צילום: AFP

אכזבה עצומה מצד מעריציו של ליונל מסי בהודו. ענק הכדורגל הגיע למסע בן שלושה ימים במדינת היבשת הגדולה, ובאופן טבעי עורר עניין רב וציפיות אדירות מצד אוהדי כדורגל, שרצו לראות אותו מקרוב. יומו הראשון של הביקור הסתיים בצורה שאיש לא ציפה, וגרם לביקורות חריפות.

כחלק מסיוריו ברחבי הודו, "הפרעוש" הגיע לאצטדיון "סולט לייק" בעיר קולקטה, ואלפים רבים של אוהדים מקומיים הגיעו למקום, חלקם תמורת כסף רב, כדי לצלם את הארגנטינאי הפופולרי, ואולי אף להשיג סלפי יוקרתי. אלא שמסי קיצר את שהותו באצטדיון וגרם למהומת ענק.

אישה פוטרה מעבודתה - בגלל סרטון עם ליונל מסי / השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים | השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

על פי הדיווחים הוא שהה באצטדיון בקלקוטה 22 דקות בלבד, האוהדים מהאוכזבים טענו שאף פחות מכך: "לא הצלחנו לראות אותו בכלל. הגיבור שלנו עזב כבר אחרי 10 דקות ועוד שילמו על זה 1,300 דולר". כך או כך, האכזבה הובילה רבים מהנוכחים לפרוץ לכר הדשא ולהרוס כל מה שנקרה בדרכם. כוחות השיטור במקום התקשו להשתלט על ההמון הזועם.

מארגן האירוע נלקח לחקירה ולמעצר

כתוצאה מהמחדל, שהוביל להתפרעות ההמונית, מפקד משטרת בנגל הודיע כי מארגן האירוע חשוד בליקויים שהובילו למקרי האלימות, וכי הוא נלקח לחקירה ולמעצר. אחת הדרישות מהמארגן תהיה לפצות את האוהדים ששילמו כסף רב, ולהחזיר להם את כל ההוצאות הנלוות.

אחד האוהדים של הכוכב הדהים ואמר לאחת מתחנות הטלוויזיה המקומיות: "היום זה יום חתונתי, אבל עזבתי את כלתי ואת כל הטקסים החגיגיים ובאתי לכאן כדי לראות את מסי. לצערי מי שמנהל אותו פעל בצורה כל כך פתטית, עד שאפילו לא יכולתי לראות אותו".

התפרעות האוהדים בקלקוטה, צילום: EPA

התנהגות האוהדים הכועסים גררה ביקורות רבות, ובתקשורת המקומית נכתב: "ההתפרעות הזו פגעה בנו. הכאוס היה מוחלט, הודו לא ראויה לארח אירועים ספורטיביים גדולים כמו אולימפיאדה, לא בגלל שאנחנו לא מוכנים - אלא בגלל שאנחנו חסרי משמעת".

עוד נכתב בתקשורת המקומית: "כל מה שראינו זה תמונות קשות, והכל באשמתם של המארגנים. הם מנסים להקיף את מסי עם מקורבים ופוליטיקאים, בעוד אנשים ששילמו סכומים גדולים אפילו לא זכו לראות אותו. מזל גדול שהאירוע הזה לא נגמר באסון המוני".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר