אצטדיון וומבלי, לונדון. צילום: רויטרס

בגלל 7 באוקטובר: ההחלטה הדרמטית של התאחדות הכדורגל האנגלית

לפי דיווח ב-"טיימס" האנגלי, גופי הניהול של הכדורגל המקומי החליטו לא לקיים יותר דקת דומייה או להדליק את הקשת של אצטדיון וומבלי עבור אסונות עולמיים ואירועי שאין להם קשר לספורט • חלק גדול מההחלטה נבע בעקבות חוסר ההסכמה לגבי המלחמה בין ישראל לעזה

באנגליה החליטו על שינוי דרמטי. לפי דיווח ב-"טיימס" האנגלי, ההתאחדות המקומית החליטה לא לקיים יותר דקת דומייה או הדלקת קשת אצטדיון וומבלי בצבעים סימליים לטובת אסונות עולמיים ואירועים שאין להם קשר ספורט, מאחר והם שומשו לעיתים קרובות מידי ואיבדו מהשפעתם. למסקנה הזו הם הגיעו בין היתר לאחר הסקת מסקנות מאירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה בין ישראל לעזה.

לפי אותו הדיווח, גופי הניהול של הכדורגל האנגלי הסכימו שלא לקיים עוד דקת דומייה אחרי אסונות או אירועים עולמיים שאין להם קשר לענף הכדורגל, כהכרה שבשתיקה בכך שמחווה זו נעשתה בעבר לעיתים תכופות מדי.

הגישה החדשה קובעת כי אם אין קשר ישיר בין עולם הכדורגל לבין אירוע עולמי או לאומי, ההנחיה תהיה שלא לקיים דקת דומייה, וגם לא להאיר את הקשת של אצטדיון וומבלי המפורסם. כעת, הדגש הוא על כך שמועדונים ייבחרו בעצמם מתי להגיב לאירועים מקומיים שאינם קשורים ישירות לכדורגל.

שוטרים אנגלים על רקע וומבלי, צילום: אי.פי

לדוגמה, בולטון וונדררס, סלפורד סיטי ושני המועדונים של מנצ'סטר קיימו דקת דומייה לאחר פיגוע הדקירה בבית הכנסת במנצ'סטר בחודש שעבר - אך הפעולה לא חזרה על עצמה ברחבי הכדורגל האנגלי, למרות קריאות לפעולה מאוחדת מצד פעילים.

הפרוטוקול קובע כי במקרה של אירוע חמור הקשור ישירות לכדורגל ניתן לערוך טקס הנצחה במהלך המשחק, כפי שקרה לאחר מותו של שחקן ליברפול, דיוגו ז’וטה, בתאונת הדרכים ביולי.

דקת דומייה לזכר דיוגו ז'וטה, צילום: Getty Images

ההשפעה של המלחמה בין ישראל לעזה

לגבי ההשפעה של המלחמה בין ישראל לעזה, הוסיפו בדיווח: "ארגון WEWG הנחה גם את המועדונים בנוגע לאוהדים המציגים דגלים או שלטים לאומיים באצטדיונים. לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022, רבים הציגו את דגל אוקראינה, אך המתיחות שנגרמה בעקבות מלחמת ישראל-עזה הובילה לשינוי מדיניות, וכעת נאסר על הצגת דגלי מדינות המעורבות בסכסוך".

"רשויות הכדורגל האנגלי ספגו ביקורת לאחר מתקפות חמאס על ישראל, שבהן נהרגו 1,139 בני אדם בשנת 2023. פוליטיקאים ומנהיגים יהודים הטילו ספק מדוע קשת וומבלי לא הוארה בצבעי דגל ישראל - במיוחד לאור העובדה שההתאחדות עשתה זאת עבור אוקראינה בשנת 2022, ותהו ומדוע הליגות באנגליה לא קיימו דקת דומייה.

"האירועים בעזה, שבהם נהרגו 61,000 בני אדם, כולל 17,000 ילדים, על פי הצלב האדום הבריטי - חיזקו בקרב מנהיגי הכדורגל האנגלי את התחושה שההחלטה לא לקיים טקסים בעקבות מתקפות ה-7 באוקטובר הייתה מוצדקת, ושיש לבחון מחדש את כלל הגישה כלפי אירועים גלובליים", הוסיפו בדיווח.

בעקבות כל אלו, התאחדות הכדורגל האנגלית קיבלה החלטה שלפיה קשת וומבלי תואר מעתה רק לאירועי כדורגל או בידור, ולא לציון מטרות חברתיות או אירועים בינלאומיים.

אצטדיון וומבלי. לא יואר יותר, צילום: מתוך טוויטר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...