אייאקס לא מצליחה להתרומם מפתיחת העונה החלשה שלה, כשאתמול היא נפרדה ב-1:1 ביתי מול הירנביין. אחרי 11 מחזורים בליגה בהולנדית יש למועדון הפאר מאמסטרדם חמישה ניצחונות בלבד, והוא רחוק שמונה נקודות מצמד המוליכות פיינורד ופ.ס.וו איינדהובן.
אוסקר גלוך השלים 90 דקות ובישל את השער של המארחת, אך גם הוא לא היה חף מביקורות אחרי התיקו. בטור באתר ההולנדי המוביל "AD", נכתב כך על שלושת שחקני הרכש שפתחו - גלוך, קו איטקורה וראול מורו: "הם לא הרשימו והיו להם רגעים שגרמו למאמן ג'וני הייטינחה להתייאש".
המאמן התייחס אישית לגלוך ואמר: "זה לא היה המשחק הכי טוב שלו. הוא איבד הרבה כדורים והיו רגעים שבהם הוא היה צריך להכריע. הוא רוצה את הכדור, יש לו אומץ. יש רגעים שבהם אנחנו יכולים להשתמש בו יותר, אבל במשחק הזה הוא קיבל הרבה החלטות רעות".
יחסי גלוך-הייטינחה ידעו לא מעט מורדות מאז שהגיע בקיץ. במחזור הקודם בליגת האלופות מול צ'לסי, המאמן הוציא את הישראלי כבר במחצית הראשונה אחרי שהקבוצה ספגה כרטיס אדום, מה שגרר שריקות בוז מצד האוהדים ההולנדים שהגיעו ללונדון. לאחר מכן נגד טוונטה הוא העלה את גלוך מהספסל במחצית כשהקבוצה הייתה בפיגור, והישראלי גמל לו בשער שהשלים מהפך.
אתמול מול הירנביין, שבהרכב שלה פתח אקס מכבי תל אביב אחר, יוריס ואן אובריים, הייטינחה השאיר את גלוך על המגרש כל 90 הדקות. כשנשאל לאחר המשחק אם הוא לא החליף את גלוך בגלל התגובה שמגיעה מהקהל כתוצאה מכך, הוא השיב בשלילה: "ניסינו להעביר את אוסקר לתפקיד חופשי מצד ימין ורצינו לראות אם זה נותן פתח לעוד קשר. זו הייתה החלטה טקטית שלי".
עוד נכתב על גלוך בהולנד כי "המשחק מול טוונטה גרם להייטינחה להבין שגלוך יכול להכריע משחקים בכל רגע, אבל נגד הירנביין זה לא קרה. הוא לא הצליח לנצל כמה מצבים טובים". ביום רביעי אייאקס תארח את גלאטסראיי בליגת האלופות, שם היא תנסה להשיג נקודות ראשונות בקמפיין אחרי שלושה הפסדים.

