ההחלטה של משטרת בירמינגהם שלא לאפשר לאוהדי מכבי תל אביב להגיע למשחק החוץ מול אסטון וילה במסגרת הליגה האירופית - עוררה סערה של ממש בבריטניה, כזו שאף גררה תגובה של ראש הממשלה המקומי ושל פוליטיקאים נוספים רבים.
כנראה שבאופ"א לא למדו לקח, והיום (שבת) מועדון נוסף קיבל בשורה כי אוהדיו לא יוכלו להגיע למשחק החוץ בעקבות חשש כי המשטרה לא תצליח להשתלט על האירוע. אמנם מנסיבות אחרות לגמרי - אך ההשלכות הן אותן השלכות.
הפעם הייתו זו איינטרכט פרנקפורט הגרמנית שקיבלה הודעה כי אוהדיה לא יוכלו להגיע למשחק של הקבוצה מול נאפולי באצטדיון דייגו ארמנדו מראדונה שבאיטליה ב-4 בנובמבר במסגרת ליגת האלופות.
לפי דיווח של "רויטרס", אופ"א דחתה את בקשתה של הקבוצה הגרמנית להעביר את המשחק לאצטדיון ניטרלי, לאחר שהרשויות האיטלקיות אסרו על הגעת אוהדי חוץ בשל חשש לאלימות קשה בין מחנות האוהדים.
חבר דירקטוריון פרנקפורט, פיליפ רשקה, התייחס לנושא והביע ביקורת: "הגישות השונות לחלוטין של המדינות המשתתפות וההתאחדויות הלאומיות כלפי משחקים בסיכון גבוה, הפכו לבעיה אמיתית עבור תרבות האוהדים האירופית ושלמות תחרויות המועדונים".
"בלתי מתקבל על הדעת שברוב המקומות אוהדי חוץ מתקבלים בברכה, למרות האתגרים, בעוד שבאחרים הם פשוט מודרים על ידי הרשויות, למרות נסיבות וסיכונים דומים". לדבריו, "תקנות אופ"א אינן מעניקות כיום למועדונים שנפגעים מאיסורים כאלה כלים להתמודד או לפצות על הפגיעה".
רשקה סיכם והציע פתרון: "שינוי יוכל להתרחש רק אם מועדוני הבית יישאו באחריות משותפת להגבלות הרשמיות בעתיד, וכך סוגיות ביטחוניות לא יגרמו עוד לפגיעה חד צדדית באוהדים ובקבוצות האורחות".

