שבוע חלף מאז הניצחון 0:5 של נורבגיה על נבחרת ישראל באוסלו, מפגש שהיה הרבה מעבר למשחק כדורגל. בימים שלקראת המשחק נרשמו מחאות גדולות בעיר נגד השתתפותה של ישראל לאור המלחמה בעזה, חרף הסכם הפסקת האש שנחתם ימים ספורים לפני כן.
כעת, כששני המשחקים מול נבחרת ישראל מאחוריה, נשיאת ההתאחדות לנורבגית ליסה קלאבנס נושמת לרווחה. בראיון שהעניקה לאתר הספרדי "אס", היא סיפקה את נקודת מבטה לאירועים שליוו את המשחק הטעון.
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
"זה היה משחק קשה עבורנו", הודתה, "שבוע לפני המשחק האו"ם פרסם דו"ח שקורא לכל המעורבים להפסיק את הסבל, וב'כולם' הכוונה לכולם - ממשלות, תקשורת, כולם.
זה היה מורכב, אבל המשחק התנהל בצורה מכובדת. הבטחנו את חופש הביטוי, היו מחאות, אבל נבחרת ישראל ישנה בשקט, וזה היה חשוב לי מאוד. התייחסנו לכל האורחים בכבוד - זו נבחרת, לא המדינה. וכמובן, ניצחנו 0:5, אז אני גם מרוצה מהתוצאה".
לדבריה, נורבגיה הצליחה לעמוד באתגר בין הרצון לאפשר מחאה לבין הצורך לשמור על אווירה ספורטיבית: "ההפגנות היו מכובדות וקיבלנו את ההתאחדות הישראלית בכבוד. בשבילי זה היה ניצחון בפני עצמו".
כשנשאלה על הקריאות להרחיק את ישראל, בדומה לסנקציות שהוטלו בעבר על רוסיה, היא השיבה: "חשוב לעסוק בנושא, אבל לא לפגוע בקולגות תמימות. הם בסך הכול שחקני כדורגל. אנחנו עובדים עם ההתאחדות הפלשתינית כבר שנתיים כדי לעזור להם לקיים משחקים בליגה שלהם, זה דבר שחוקי פיפ"א מחייבים".
לסיכום, קלאבנס הודתה כי הבינה עד כמה הנושא טעון עבור הציבור הישראלי: "גיליתי שהם פירשו את המעורבות שלנו כאילו לא אכפת לנו מ-7 באוקטובר, וזה כמובן לא נכון. גינינו את המתקפה פעמים רבות, והיינו צריכים לחזור על כך שוב ושוב כדי להבהיר שאנחנו מתייחסים אליהם בכבוד".


