ממשל טראמפ התערב למען נבחרת ישראל: "הקו האדום שלנו"

ב"סקיי ניוז" טוענים: ממשל נשיא ארצות הברית יתערב כדי למנוע מאופ"א להחרים את ישראל ממונדיאל 2026 • "ארגון הכדורגל טרם הגיב לפניות המומחים של האו״ם" • דובר מחלקת המדינה האמריקני: "נפעל באופן מלא כדי לעצור ניסיון כזה"

נבחרת ישראל ודונלד טראמפ. צילום: רויטרס

ממשל דונלד טראמפ יתערב כדי למנוע מאופ״א להחרים את ישראל בכדורגל לקראת מונדיאל 2026, כך נטען היום (חמישי) ב"Sky News".

הכתב רוב האריס מדווח: "בימים האחרונים, גופי הכדורגל העולמיים והאירופיים קיבלו פנייה ממומחי ייעוץ של האו"ם לבחון השעיית כל הקבוצות הישראליות בשל המלחמה בעזה. אופ״א טרם הגיבה לפניות המומחים של האו״ם, בעוד נבחרת ישראל ממשיכה לנסות להעפיל למונדיאל 2026, אשר ישוחק בעיקר בארצות הברית".

מחאת אוהדי פאוק בסלוניקי נגד מכבי תל אביב בליגה האירופית // רויטרס

שחקני נבחרת ישראל, צילום: רויטרס

ממשלת ארצות הברית, באמצעות משרד החוץ של סנאטור מרקו רוביו, ביצעה התערבות ישירה במטרה למנוע הטלת סנקציות ספורטיביות. דובר משרד החוץ אמר ל-Sky News: "נפעל באופן מלא כדי לעצור כל ניסיון להחרים את נבחרת ישראל בכדורגל מהמונדיאל. זה הקו האדום שלנו"

כפי שפורסם ב"ישראל היום", ישראל ניצלה מהדחה מיידית מהמפעלים האירופים, כאשר גם גורמים אמריקנים היו מעורבים בלחץ שהופעל על ראשי אופ"א שלא להתערב בסטטוס קוו.

שחקני נבחרת ישראל, צילום: רויטרס

ספרד תחרים את הטורניר?

כידוע, למרות הסיכויים הנמוכים של ישראל להעפיל לטורניר הענק שישוחק ב-2026 בארה"ב, קנדה ומקסיקו, גורמים מספרד טענו כי הנבחרת שזכתה באליפות אירופה תחרים את הטורניר - במידה וישראל תעפיל ותורשה לשחק בו. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
שינו זוארץ יו"ר ההתאחדות לכדורגל. לא לבד, צילום: אודי ציטיאט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר