ג'ון הייטינחה. צילום: EPA

מאמנו של אוסקר גלוך חוטף: "נראה כמו מת מהלך, זה לא יעבוד"

אייאקס אמנם ניצחה במחזור הפתיחה של הליגה בהולנד, אבל המאמן ג'ון הייטינחה כבר חוטף מכל עבר • הפרשן המוביל הוגו בורסט טוען: "אחרי ארבעים שנות כתיבה על כדורגל, אני סקפטי מאוד לגבי סיכוייו להצליח"

אייאקס ואוסקר גלוך אמנם פתחו את העונה בהולנד עם ניצחון 0:2 על העולה החדשה טלסטאר, אבל נדמה שהיכולת של הקבוצה ומעמדו של המאמן לא משכנעים את הפרשנים בהולנד.

הפרשן המוביל, הוגו בורסט, לא צופה שמאמן אייאקס, ג'ון הייטינחה, יישאר בקבוצה עד סוף העונה. "‏הוא נראה לי כמו מת מהלך. מניסיוני, אחרי כארבעים שנות כתיבה על כדורגל, זה כבר לא יעבוד".

בורסט התייחס לצירוף של גלוך ושל שורת שחקנים חדשים שהגיעו לאייאקס, אבל אמר שלמרות אלו נדמה לו ש"זה לא יעבוד" העונה. 

ג'ון הייטינחה, צילום: EPA

 

"ביקורת מכל עבר"


במקביל, הייטינחה ספק ביקורת לא רק על הניצחון המאכזב, אלא גם על האופן שבו התראיין מול המצלמה. "‏לא הייתי רוצה להיות בנעליו כרגע. ליגת העל ההולנדית היא בסך הכל במחזור הראשון, והוא כבר מקבל ביקורת מכל עבר", נכתב־Done Deal של VoetbalPrimeur.

"‏האם זה מוצדק? על סמך המשחק נגד טלסטאר – בהחלט. רק שזה קורה מאוד מהר, מאוד מוקדם. הוא עדיין לא הצליח להביא את הקבוצה לפי רצונו. יש נסיבות מקלות. אבל זה היה כמו גבינה עם חורים.

"גם הופעותיו התקשורתיות של הייטינחה אינן טובות בשלב זה. הן נמוכות ברמה. והיום זה חלק חשוב מאוד בכדורגל. הוא אומר מעט מאוד. אני מקווה שהוא מצליח להעניק השראה לשחקנים בחדר ההלבשה. אולי יש כאן רובד עמוק יותר, אך הוא לא רוצה להראות אותו". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אוסקר גלוך, צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...