בוז'וביץ'. צילום: רויטרס

"למה למדינה אחת מותר להחזיק פצצת אטום ולאחרת לא? תרחיקו את ישראל"

המאמן המונטנגרי, מיודראג בוז'וביץ', שאימן מספר קבוצות ברוסיה וגם באיראן מבקר את ההחלטה לא להשעות ספורטאים וקבוצות מארץ הקודש מתחרויות בינלאומיות בגלל המלחמה בעזה: "אני לא מבין את זה, אתה מסתכל על העולם של היום וחושב - משהו בו בבירור השתבש"

על אף מתקפת 7 באוקטובר והטבח הנוראי שביצע חמאס באזרחי ישראל בכלל ותושבי עוטף עזה בפרט, נמצאת ישראל תחת מתקפה דיפלומטית קשה, מה שמתעצם בימים האחרונים לנוכח השיח סביב רעב התושבים בעזה. מי שקפץ כדי לתקוף את ישראל הוא המאמן המונטנגרי, מיודראג בוז'וביץ', שאימן בעברו מספר קבוצות ברוסיה ותפקידו האחרון היה באיראן.

בוז'וביץ' השווה את המלחמה בין אוקראינה לרוסיה למה שקורה בין ישראל לפלשתינים וגם התייחס על הדרך ל"מלחמת 12 הימים" בחודש שעבר בין ישראל לאיראן, וביקר את ההחלטה לא להשעות ספורטאים ישראלים מתחרויות בינלאומיות.

"ישראל ביצעה פשע בכך שתקפה את איראן", אמר בראיון ברוסיה, "זו בדיוק אותה סיטואציה כמו ההפצצות של נאטו על יוגוסלביה בשנת 1999. למה שמישהו יחליט שלמדינה אחת מותר להחזיק פצצת אטום ולמדינה אחרת לא? מסיבה כלשהי האמריקאים החליטו שהם הכי חזקים והכי חכמים, ולכן הם יכולים לבחור בשביל אחרים".

מטוסי חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן, צילום: דובר צה"ל
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עוד אמר הסרבי: "תראו איזה פשעים נוראיים ישראל עשתה בעזה, מה שהיא עשתה באיראן, ובכל זאת הספורטאים שלה עדיין משתתפים בכל ענפי הספורט. רוסיה לעומת זאת - כמעט ולא משתתפת בכלל בזירה הבינלאומית. אני לא מבין את זה. אתה מסתכל על העולם של היום וחושב - משהו בו בבירור השתבש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...