גונסאלו גרסיה מוכר לאוהדי מכבי תל אביב ועכברי הכדורגל הישראלי מעונת 2012/13, אז שיחק בליגת העל והיה חלק מהאליפות של הצהובים, אך הוא התקשה להותיר חותם ועזב בסיומה. כיום, בגיל 41, הוא מאמן את היידוק ספליט ונראה שהקריירה שלו על הקווים מתפתחת בצורה טובה מאוד.
העונה האחרונה הייתה כאוטית מבחינת הקבוצה הקרואטית. תחת ג'נארו גאטוסו היא התחרתה בצמרת, אולם קרסה ברגע האמת, הפסידה במאבק האליפות הדרמטי לרייקה ובקיץ עברה מהפכה במרכזה איבן רקיטיץ' הודיע על פרישה. גרסיה מונה למאמן אחרי שהוביל את איסטרה הצנועה למקום השישי בליגה המקומית.
היידוק יצאה למחנה אימונים בסלובניה ובשלושה משחקי הכנה ניצחה בתוצאה 0:1. מול צסק"א סופיה הבולגרית, רדומייה הסלובנית ופוזושייה הבוסנית. "הרושם מגרסיה חיובי, הוא משחק בצורה פשוטה, מהירה ועם חזון ברור", התלהבו ב"ספורט 24" הקרואטי. היידוק תפגוש את זירה מאזרבייג'ן במוקדמות הקונפרנס ליג.
גרסיה בן ה-41 נולד באורוגוואי ואת דרכו בכדורגל התחיל בריאל מדריד. לקראת עונת 2012/13 הצטרף למכבי ת"א המתחדשת תחת ג'ורדי קרויף ואוסקר גרסיה וב-28 משחקים בכל המסגרות תרם ארבעה שערים ושישה בישולים. בסיום העונה הושאל לאנורתוזיס פמגוסטה מקפריסין ובקיץ 2014 שוחרר רשמית.
אחרי הפרישה פתח גרסיה בקריירת אימון והתחיל את דרכו בטוונטה ההולנדית. הוא רשם שם הצלחה והוביל את הקבוצה לקדמת הבמה בליגה המקומית, בהמשך אימן באיסטרה ובארוקה הפורטוגלית וכעת קיבל את ההזדמנות להוביל את היידוק ספליט. האם נראה אותו חוזר מתישהו לישראל ומנסה לזכות באליפות גם כמאמן?


