אנריק סאבוריט הוא אחד הזרים האהובים בתולדות מכבי תל אביב. הספרדי שהגיע לישראל בקיץ 2018 הפך לחלק בלתי נפרד מהמועדון, זכה בשלוש אליפויות, גביע המדינה, שלושה גביעי טוטו, ענד את סרט הקפטן וחלם לייצג את נבחרת ישראל, אבל הבירוקרטיה הקשתה את הענקת האזרחות ובסופו של דבר הוא נפרד בסיום עונת 2023/24.
אחרי עונה אחת בה נדדה לטורקיה ואפילו לצ'ילה, משפחת סאבוריט תחזור לגור לא רחוק מהמדינה שהפכה להיות הבית שלה במשך שש שנים. היום (חמישי) הודיעה א.א.ק לרנקה כי הגיעה לסיכום עם המגן השמאלי והוא ינחת ביממה הקרובה בקפריסין לצורך בדיקות רפואיות וחתימה רשמית לשנתיים.
סאבוריט בן ה-33 גדל במחלקת הנוער של אתלטיק בילבאו ורשם 43 הופעות בקבוצת הבוגרים של המועדון, בהן כבש שני שערים, כולל מול ברצלונה בקאמפ נואו. לאחר מכן שיחק במיורקה, עבר למכבי ת"א ורשם 249 הופעות בהן הבקיע 14 שערים, המשיך לגזיאנטפ וקבוצתו האחרונה הייתה דפורטיבו אקיקה הצ'יליאנית, בשורותיה הספיק לכבוש שני שערים ב-14 משחקים.
במסיבת העיתונאים בה הכריז על הפרידה סאבוריט אמר בדמעות: "אני רוצה להודות למועדון ולכל האנשים שעזרו לי. זה קשה להיות זר במדינה אחרת ולדעת שיש אנשים שיעזרו לך זה דבר מדהים. האוהדים שרו לי והראו לי אהבה וכל האנשים בישראל גרמו לי להרגיש שזו המדינה שלי. תודה רבה". ישראל הפכה לבית שני של השחקן ומשפחתו וכעת הוא ישחק לא רחוק ממנה, באי השכן.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
