שחקני מנצ'סטר יונייטד חוגגים עם סלפי. צילום: EPA

כך ניצחון מנצ'סטר יונייטד הזיק לקבוצה ישראלית אחת

העפלת השדים האדומים לגמר הליגה האירופית, על חשבון אתלטיק בילבאו, קבע כי נציגת ליגת העל במוקדמות הליגה האירופית תחל את דרכה בסיבוב הראשון, ולא בשני, ותשחק כבר ב-10 ביולי • האופציות הן הפועל באר שבע, מכבי תל אביב ובית"ר ירושלים - התרחישים בפנים • בעקבות הגמר הכל-אנגלי נגד טוטנהאם - שש נציגות לפרמייר ליג בליגת האלופות בעונה הבאה

[object Object]

יש לנו גמר. מנצ'סטר יונייטד וטוטנהאם העפילו אמש (חמישי) לגמר הליגה האירופית, שייערך ב-21 במאי בבילבאו. השדים האדומים הדיחו את אתלטיק בילבאו עם 1:4 באולד טראפורד ו-1:7 בסיכום שני המשחקים, ובכך ניפצו את החלום הבאסקי על גמר ביתי. התרנגולים השלימו את העבודה עם 0:2 בחוץ על בודה גלימט הנורבגית ו-1:5 בסך הכל.

שתי הקבוצות כידוע חוות עונה מזעזעת בפרמייר ליג. שלושה מחזורים לסיום העונה יונייטד מדורגת במקום ה-15 עם 39 נקודות בלבד, הספרס נמצאים נקודה ומקום אחד מתחתיה. למזלן, שלוש היורדות השנה היו כל כך חלשות (הפער בין מקום 17 ממנו שורדים למקום 18 ממנו יורדים עומד כרגע על 15 נקודות), כך שהן לא נקלעו העונה למאבקי ירידה.

גמר הליגה האירופית מזמן עבור שתיהן צ'אנס לצבוע את העונה באור מעט אחר. מעבר להנפת הגביע, שעבור הספרס יכול להיות תואר רשמי ראשון מאז גביע הליגה ב-2008, המנצחת תבטיח מקום בליגת האלופות בעונה הבאה. ההישגים של האנגליות השנה במפעלים השונים האירופה הבטיחו כי גם המדורגת חמישית בליגה תשיג כרטיס למפעל, ובעקבות הגמר הכל-אנגלי, בעונה הבאה יהיו לנו שש קבוצות מהפרמייר ליג בליגת האלופות.

ואיך זה קשור אלינו?

בישראל ישנם עשרות אלפי אוהדים של שתי הקבוצות שלבטח היו מרוצים מהתוצאות אתמול. עם זאת, יש קבוצה אחת בארץ הקודש שתהיה מעט מאוכזבת מזהות העולות לגמר - העניין הוא שזהותה עדיין לא התבהרה. בעונה הבאה תהיה לכדורגל הישראלי נציגה אחת במוקדמות הליגה האירופית, אלא אם האלופה תנשור ממוקדמות ליגת האלופות ותחבור עליה. לפני חצי הגמר נכתב כאן כי אם בילבאו תזכה בליגה האירופית, הנציגה הישראלית, יחד עם מחזיקות הגביע באוקראינה, סרביה וקרואטיה, יקפצו אוטומטית מסיבוב המוקדמות הראשון לסיבוב המוקדמות השני.

ההבדל הוא כמובן סיכוי גדול יותר להתקדם באירופה, שכן אין הסכנה של הנפילה כבר בסיבוב המוקדמות הראשון. לא פחות חשובה מכך הינה העבודה שכעת לאותה נציגה ישראלית יהיו שבועיים פחות של הכנה ומנוחה לפני תחילת העונה האירופית. צמד משחקי הסיבוב הראשון יתקיימו ב-10 וב-17 ביולי, הסיבוב השני בשבועיים שלאחר מכן. אם הישראלית תודח בשלב כלשהו, היא תנשור לשלב שאחרי במוקדמות הקונפרנס ליג.

אז איזו קבוצה ישראלית זו תהיה? כאן למעשה יש שלושה תרחישים בהתאם לזהות הזוכות באליפות ובגביע המדינה. אם בית"ר ירושלים תניף גביע שני תוך שלוש שנים, היא תגיע למוקדמות הליגה האירופית - ללא קשר לזהות האלופה. אם הפועל באר שבע תזכה בגביע אבל תפסיד למכבי תל אביב את האליפות - היא תהיה זו שתגיע לליגה האירופית. אם הקבוצה מבירת הנגב תזכה בדאבל, הרי שמכבי תל אביב היא זו שתשחק במוקדמות הליגה האירופית.

שחקני אתלטיק בילבאו מאוכזבים, צילום: AFP

הכסף על השולחן

העמוד "Football Meets Data", שעל בסיסו הובא ההסבר, פרסם גם את טבלת הרווחים של 36 הקבוצות שהשתתפו העונה בליגה האירופית - בהן כמובן מכבי תל אביב. הצהובים סיימו את העונה במקום ה-29, אך בטבלת הרווחים הם במקום ה-32 בלבד עם הכנסות של 9.220 מיליון יורו מאופ"א.

שתי הראשונות הן כמובן שתי הפינליסטיות, כאשר הסכומים עבורן אינם סופיים. יונייטד מקדימה במעט את טוטנהאם עם 36.42 מיליון יורו לעומת 35.376 מיליון יורו. במקום השלישי נמצאת בודה גלימט הנורבגית, שהופעתה ההיסטורית בחצי הגמר שלשלה לכיסה 26.242 מיליון יורו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...