ברייתווייט (משמאל). צילום: Getty Images

הפלופ שהפך לטייקון: ההשקעה של השחקן המושמץ של ברצלונה שינתה את חייו

השקעה שולית בחברת נדל"ן השייכת לדודו, הפכה את מרטין ברייתווייט לאחד האנשים הכי עשירים בעולם בכדורגל * כיום הונו מוערך בכמה מאות מיליוני דולרים, ואחרי שעזב את אספניול בצורה רעה, הוא עשוי לשוב כבעלים

החלוץ הדני מרטין ברייתוויט, שנחשב לאחד הכישלונות הגדולים של ברצלונה, עשוי להפוך לבעלים של מועדון אספניול. החלוץ, שכיום משחק בגרמיו הברזילאית, צבר את הונו לא מכדורגל אלא מהשקעה מוצלחת בתחום הנדל"ן.

ברייתוויט, שחתם באספניול ב-1 ביולי 2022 לאחר תקופה כושלת בברצלונה, הפך בשנים האחרונות לאחד מאנשי העסקים העשירים בעולם הכדורגל. למעשה, מאז עזיבתו של ליאונל מסי את ברצלונה בקיץ 2021, הדני הוא השחקן העשיר ביותר ששיחק במועדון הקטלוני. כיום הוא שווה לפי ההערכות 310 מיליון דולרים.

למרות שמשכורתו בברצלונה עמדה על 77 אלף יורו בשבוע בלבד, מקור עושרו של ברייתוויט נעוץ במקום אחר: בשנת 2017, כששיחק במידלסברו מהצ'מפיונשיפ, השקיע הדני 850 אלף דולר בחברת הנדל"ן של דודו, פיליפ מייקל. החברה, ששוויה עמד אז על 10 מיליון דולר, צמחה באופן מרשים ונכסיה מוערכים כיום ביותר מ-300 מיליון דולר.

כעת, ברייתוויט מתעניין ברכישת אספניול מידי הבעלים הסיני, צ'ן יאן שנג. שנג, בעל חברת RASTWR GUOP העוסקת בצעצועים ומשחקי וידאו, רכש 56% ממניות המועדון בשנת 2016 תמורת 17.76 מיליון יורו. למרות השקעה של יותר מ-167 מיליון דולר, המועדון לא הצליח להתייצב בליגה הראשונה. חוסר העניין של הבעלים הסיני במועדון בא לידי ביטוי בהשקעה המצומצמת של 400 אלף יורו בלבד בקיץ האחרון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ברייתוויט, שעזב את אספניול כשחקן לאחר שתי עונות, הגדיר את הצעת החידוש שקיבל מהמועדון כ"מבישה", אך רמז על חזרה עתידית באומרו "נתראה בקרוב". מקורביו של החלוץ אישרו כי החלו בדיקות ראשוניות בינו לבין הבעלים הסיני. יצוין כי התואר האחרון של אספניול היה בעונת 2005/06, אז זכתה הקבוצה בגביע המלך הספרדי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...