"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"בעולם הוגן אנחנו יכולים להתמודד עם כולם": אוקראינה לא בורחת מהמלחמה גם ביורו
הנבחרת של סרגיי רברוב התאימה את עצמה למציאות הקודרת במולדת • שחקנים צעירים מקבלים את המושכות ומוכיחים את בגרותם למרות הקושי: "הם נלחמו גם במשחק הראשון עבור החיילים האמיצים שלנו, אבל הם פשוט היו צריכים לשפר את הריכוז" • מנגד עמדה סלובקיה, שמתרפקת על הזכייה בגלגול הקודם שלה, בערך

Loading...

אוהדת אוקראינית מתכוננת למשחק הנבחרת

"בעולם הוגן אנחנו יכולים להתמודד עם כולם": אוקראינה לא בורחת מהמלחמה גם ביורו

הנבחרת של סרגיי רברוב התאימה את עצמה למציאות הקודרת במולדת • שחקנים צעירים מקבלים את המושכות ומוכיחים את בגרותם למרות הקושי: "הם נלחמו גם במשחק הראשון עבור החיילים האמיצים שלנו, אבל הם פשוט היו צריכים לשפר את הריכוז" • מנגד עמדה סלובקיה, שמתרפקת על הזכייה בגלגול הקודם שלה, בערך

רונן דורפן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אירנה טסאופיקה, מהאתר ׳טריבונה׳ האוקראיני, מתארת לי איך נראים משחקי הליגה האוקראינית בשנים האחרונות. רובם נערכים במערב המדינה, רחוק יחסית מהאש. "משחקים לפעמים מתארכים מאד. חמש שעות. לפעמים ממשיכים אותם למחרת בגלל שהאזעקות הגיעו לפני החשיכה וממשיכים למחרת".

אז הרמה ירדה מאד?
"כן, אבל זה דווקא לא בהכרח פגע בנבחרת. רוב השחקנים הזרים עזבו וכמה צעירים החלו לקבל הזדמנוית גם בקבוצות הגדולות יותר - שחטאר דונייצק ודינמו קייב. אתה יודע, פעם היינו מוצפים ברזילאים בקבוצות הגדולות. עכשיו אוקראינים צעירים מקבלים הרבה הזדמנויות".

כמה שחקנים כאלו, שממש קיבלו תפקידים משמעותיים יותר בגיל צעיר בגלל המלחמה, היו חיוניים בניצחון האמוציונלי כל כך אתמול בדיסלדורף, 1:2 על סלובקיה. וולודומיר ברז׳נקו בן 22 מקייב וגאורגי סודקוב בן 21 משחטאר דונייצק. מסתבר שזה גם היה המסר של סרגיי רברוב לשחקניו אחרי התבוסה 3:0 לרומניה במשחק הפתיחה.

"לא מצב קל לאור הרצון הגדול כל כך לנצח בגלל הנסיבות.לא מלמדים את זה בקורסים של אופ״א", אני שואל אותו במסיבת העיתונאים. מסתבר שרברוב פשוט הוריד את הדברים לקרקע. מהחשיבות הגיאו-פוליטית העצומה, שהוא עצמו מזכיר בכל מסיבת עיתונאים, חזר למושגי ספורט.

"הסברתי לשחקנים שאנחנו נבחרת צעירה. להרבה מהשחקנים זה יורו ראשון. להרבה מהם זו פעם ראשונה שהם משחקים באצטדיון גדול במשחק מול 75 אלף צופים. לא הייתה יותר מוטיבציה היום מאשר מול רומניה. הם נלחמו גם במשחק הראשון עבור החיילים האמיצים שלנו, אבל הם פשוט היו צריכים לשפר את הריכוז שלהם ולהגיב לתוצאה לא טובה והם עשו זאת".

טסאופיקה מספרת שאוקראינים עדיין גאים בנבחרת הסובייטית הנפלאה של 1988, שהפסידה בגמר לשער ההוא של מרקו ואן באסטן, והייתה אוקראינית כמעט לחלוטין. היא כללה את אולג פרוטאסוב, איגור בלאנוב שזכה בבלון ד׳אור, אלכסיי מיכאליצ׳נקו והמאמן ואלרי לובנובסקי. "אנשים באוקראינה יודעים שזו הייתה נבחרת שלנו", היא אומרת.

סרגיי רברוב. סומך על השחקנים שלו, צילום: אי.פי.אי

זה מביא אותנו למדינה בהכחשה - היריבה סלובקיה. שמונה מה-11, כולל שני המבקיעים, ו-9-מה-13 ששיחקו עבור צ׳כוסלובקיה בגמר 1976 בלגרד, מול אלופת אירופה והעולם מערב גרמניה, היו סלובקים. אחרי 2:2 צ׳כוסלובקיה הנחילה לגרמניה את הפסד הפנדלים היחיד עד היום בתולדותיה. כולל הפננקה המקורי - הוא דווקא היה צ'כי.

אני שואל את פטריק ותומאס אם סלובקיה אי פעם זכתה ביורו. "לא. אבל נזכה הפעם", הם אומרים וצוחקים. למה אתם אומרים ככה:ב-1976הייתם רוב הקבוצה. "אה, כן, שכחנו״, אומר תומאס ומתנצל. "היו שם שבעה סלובקים אני חושב".

לשאלה אם הם מרגישים שהניצחון שייך להם, הם מגרדים בראש ולא בטוחים אוהד אחר,לובו,דווקא יותר נחרץ בתשובה. "זו שאלה טובה מאד. הייתי אומר שזכתה נבחרת צ׳כוסלובקיה. עם 9 סלובקים בשורותיה".

למה אתם מכחישים ולא מסוגלים לקחת אחריות על המעשים שלכם.אתם זכיתם ביורו!אני מתעצבן. "תראה", עונה לובו, "הצ׳כים קצת לקחו את הניצחון הזה לעצמם. ואנחנו די חברים שלהם. נפרדנו בטובות ובלי מלחמות. אז לא בא לנו לריב על העניין הזה".

כשצ׳כיה משחקת אתה לטובתה?
"אני די נייטרלי. לא בעצם אני די בעדה".

אוהדי נבחרת סלובקיה. חיים בשלום עם הצ'כים, צילום: אי.פי

הנבחרת האוקראינית חוגגת במחיאות הכפיים האיסלנדיות מול השער אליו כבשה את שני השערים וביצעה מהפך נוסף. גם הניצחונות על בוסניה ואיסלנד כדי לעלות מהפלייאוף "הישראלי" ליורו היו מעמדת פיגור. האוקראינים מלווים את מחיאות הכפיים בקריאות או-קרא-אי-נה וגם אוהדים סלובקים מוחאים להם כפיים. אבל קשה לומר שזו אקסטזה. אנשים מבינים שזה רק ניצחון כדורגל. רוסלאן, אחד האוהדים, אומר לי "זה בעיקר מוכיח שבעולם הוגן אנחנו יכולים להתמודד מול כולם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

סופיה, אוהדת מחארקיב שמתגוררת מגרמניה מתחילת המלחמה, אומרת שזה בהחלט משמח הניצחון. אבל חשוב מאד לא לשכוח את המלחמה ואת מה שקורה בבית״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...