רעידת אדמה בכדורגל העולמי: יורגן קלופ החליט לעזוב את ליברפול בסיום העונה

המאמן הגרמני בן ה-56, שהצעיד את המייטי רדס לזכייה באליפות אחרי בצורת 30 שנה ושינה את פני המועדון, החליט לסיים את דרכו במועדון הפאר מהפרמייר ליג

קלופ , רויטרס
קלופ. צילום: רויטרס

רעידת אדמה בכדורגל העולמי. לאחר כ-9 שנים, יורגן קלופ החליט לעזוב את ליברפול בסיום העונה הנוכחית. המאמן הגרמני בן ה-56 הגיע לאנפילד באמצע עונת 2015/16, לאחר שנים ארוכות שאוהדי הקבוצה חוו בעיקר אכזבות והצליח לשנות את המצב בצורה דרסטית.

"אני אעזוב את המועדון בסוף העונה", אמר קלופ בראיון לאתר הרשמי של המועדון. "אני יכול להבין שזה יהיה הלם עבור הרבה אנשים ברגע שהם ישמעו את זה בפעם הראשונה, אבל ברור שאני יכול להסביר, או לפחות לנסות. אני אוהב כל מה שקשור במועדון הזה, אני אוהב הכול בעיר, אני אוהב את האוהדים, את הקבוצה, את הצוות ואת הכל".

עוד אמר קלופ: "אני יכול לומר שנגמרה לי האנרגיה, ברור שידעתי כבר זמן רב שאני אצטרך להכריז על זה בשלב מסוים, אבל אני לגמרי בסדר עכשיו. אני יודע שאני לא יכול לעשות את העבודה שוב ושוב ושוב ושוב. אחרי השנים שהיו לנו ביחד, אחרי כל הזמן שבילינו ביחד ואחרי כל הדברים שעברנו ביחד, הכבוד אליכם גדל, האהבה אליכם גדלה והמעט שאני חייב לכם זה לומר את האמת - וזו האמת".

קלופ הוביל את ליברפול לזכייה באליפות, לראשונה אחרי 30 שנה בעונת 2019/20 וכמו כן הוביל את חניכיו לזכייה בליגת האלופות בעונת 2018/19 ולזכיות בגביע האנגלי, בגביע הליגה, במגן הצדקה, בסופר קאפ האירופי, בגביע העולם למועדונים, תוך שקבוצתו משחקת כדורגל נפלא.

קלופ החל את קריירת האימון שלו במיינץ, משם המשיך לדורטמונד אותה הוביל ל-2 זכיות רצופות בליגה הגרמנית ולאחר כמה חודשים של התרעננות בבית, הגיע לממלכה ורשם את שמו בספרי ההיסטוריה של הפרמייר ליג בכלל ושל ליברפול בפרט.   

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לליברפול יש לא מעט מטרות לעונה הנוכחית. השבוע היא עלתה לגמר גביע הליגה, והיא עדיין במירוץ אחרי זכייה באליפות, בליגה האירופית ובגביע האנגלי. יחד עם זאת, באירופה כבר יש דיווחים על מספר מועמדים להחליף את קלופ כאשר בין היתר ניצן למצוא ברשימה את צ'אבי אלונסו, שמצעיד עד כה את לברקוזן לעונה אדירה בגרמניה, את סטיבן ג'רארד, על אף שלא רשם הצלחות גדולות כמאמן בשנים האחרונות ונחשב לסמל המועדון, כשגם שמו של רוברטו דה זרבי, שעושה חיל בברייטון עשוי להיכנס לפנקסים של מנהלי הקבוצה מעיר הנמל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר