"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ארבע שנים ברונו פרננדש משחק במנצ'סטר יונייטד, עדיין לא ברור אם הוא הברכה או הקללה שלה
אין בקבוצה שחקן יעיל יותר ממנו, הוא לא החסיר משחק ליגה והאכפתיות סידרה לו את סרט הקפטן • מנגד, הוא לא הביא למועדון תואר משמעותי, התעמת לא פעם עם חבריו ונעלם ברגעים גדולים • ארבע שנים ברונו פרננדש משחק במנצ'סטר יונייטד, אך יושבי האולד טראפורד עדיין לא יודעים איך לאכול אותו • הערב הוא פוגש את באיירן מינכן למשחק של להיות או לחדול
ברונו פרננדש. איפשהו באמצע טבלת המשתכרים. צילום: רויטרס
22:00, ספורט 5

ארבע שנים ברונו פרננדש משחק במנצ'סטר יונייטד, עדיין לא ברור אם הוא הברכה או הקללה שלה

אין בקבוצה שחקן יעיל יותר ממנו, הוא לא החסיר משחק ליגה והאכפתיות סידרה לו את סרט הקפטן • מנגד, הוא לא הביא למועדון תואר משמעותי, התעמת לא פעם עם חבריו ונעלם ברגעים גדולים • ארבע שנים ברונו פרננדש משחק במנצ'סטר יונייטד, אך יושבי האולד טראפורד עדיין לא יודעים איך לאכול אותו • הערב הוא פוגש את באיירן מינכן למשחק של להיות או לחדול

דניאל לוי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מנצ'סטר יונייטד בזבזה את כל ינואר 2020 במרדף אחר ברונו פרננדש, שבו ראתה מי שיכול היה אז להציל את העונה שלה. אולה גונאר סולשיאר, בעונתו הראשונה המלאה כמנג'ר השדים האדומים, ידע שהוא חייב פליימייקר איכותי, והפורטוגלי שכיכב אז בספורטינג ליסבון ענה על כל הציפיות. מהמקום ה־7 הוא לקח את יונייטד למקום ה־3, כבש 10 שערים והוסיף 8 בישולים בכל המסגרות, הושווה לפול סקולס, הפך לאהוב הקהל ונראה היה שסוף־סוף הגיע כוכב שיחזיר את מועדון הפאר לגדולתו אחרי שנים מתסכלות. כמעט ארבע שנים עברו מאז עשה את הופעת הבכורה שלו והיום, בדצמבר 2023, יושבי אולד טראפורד עדיין לא מבינים אם הפורטוגלי הוא הברכה או הקללה שלהם.

את הברכה אפשר לראות קודם כל בנתונים הסטטיסטיים. ב־207 משחקים עד היום פרננדש כבש 69 שערים והוסיף 59 בישולים. העונה ב־22 משחקים בכל המסגרות הוא כבש 5 והוסיף 5 שערים, מה שהופך אותו לשחקן הכי משפיע של אריק טן האח. בשנים כל כך קשות של יונייטד הוא אולי השחקן היחיד שמתכתב עם המשפט "שחקן שבשבילו קונים כרטיס".

יכולת המסירה, ראיית המשחק והיכולת לסרוק את המגרש בעיני רנטגן הם דברים שלא רואים אצל הרבה שחקנים. עוד לפני התבוסה הביתית הקשה לבורנמות' בשבת, שיתפו בממלכה נתון כי הוא השחקן שיצר הכי הרבה הזדמנויות בשנה קלנדרית אחת ביונייטד, עם 120 כאלה, ושהוא עוקף את ראיין גיגס, שהחזיק בשיא, עם 100 מצבים שיצר בשנה.

ברונו נלחם בברונו גימראייש בהפסד לניוקאסל. עושה גם עבודה הגנתית, צילום: Getty Images

נתון נוסף שמראה את רמת המחויבות למועדון, משהו שנותן מבט טוב גם על מצבו הבריאותי הנהדר, הוא העובדה שפרננדש לא הפסיד משחק ליגה אחד מאז הצטרף מספורטינג, וגם בשנת 2023 הוא הכדורגלן ששיחק הכי הרבה עבור הקבוצה שלו באירופה. פרננדש אמנם בן 29, אבל הוא מאוהב בכדורגל כמו ילד בגיל העשרה שמשחק עם החברים בשכונה. הוא מוכן לעשות הכל בשביל לנצח, נותן את הלב על המגרש, התשוקה שלו אדירה, הוא לוחץ, מתקל, חוטף כדורים, אולי יותר מכל קשר התקפי בפרמייר ליג, וכמו סולשיאר ורלף רנגניק, גם אריק טן האח מעריך זאת.

כשההולנדי החליט בקיץ שהוא מספסל את הארי מגווייר, הוא בחר בברונו להיות הקפטן החדש, והפורטוגלי קיבל זאת בשמחה רבה. "רציתי לבכות מאושר. אתה מדמיין דברים כאלה, אבל לא חושב שהם בני השגה. להיות הקפטן של המועדון הזה זה מעל ומעבר לחלומותיי. הבוס הסביר לי למה בחר בי ומדוע הוא היה מרוצה ממה שעשיתי בעבר. היה כיף לשמוע את זה", אמר.

אבל כמו שאומרים, עם כוח גדול מגיעה גם אחריות גדולה, וכמו שזה נראה כרגע, ברונו לא ממש יודע לתעל את הכוח נכון. התשוקה היא כנראה הסיבה לכך שהצדדים הרעים שלו יוצאים ברגעי לחץ. בשנותיו בקבוצה הוא הספיק לרשום עימותים רבים עם חבריו. אחד זכור במיוחד, מחצי גמר הליגה האירופית מול סביליה ב־2020 עם ויקטור לינדלוף. בעונה שעברה, בהפסד המשפיל של יונייטד - 7:0 לליברפול באנפילד, הוא נראה זועם על חבריו וקיבל ביקורות; בספטמבר האחרון, אחרי ההפסד לברייטון בבית, דווח כי התעמת עם שלושה שחקנים נוספים; והשיא הגיע ב־3:3 מול גלאטסראיי באיסטנבול לפני כשבועיים.

פרננדש כבש שער נהדר שהעלה את השדים ליתרון 0:2, אבל לאחר מכן שתי עבירות שלו הובילו לשני שערים בבעיטות חופשיות של הטורקים. לאחר הטעות הראשונה, במקום לקבל אחריות, הוא נראה צועק על סקוט מקטומיניי, שלטענתו לא מסר לו וניסה לכבוש לבד.

את חוק ה"כביסה מלוכלכת מכבסים בבית" הוא זרק מכל המדרגות בנאום "אני מאשים" יוצא דופן. "היו לנו מספיק הזדמנויות לנצח, אבל לא היינו חדים מול השער. לפעמים צריך לחפש חבר פנוי ולא לנסות לבד, צריכים לחשוב קודם על הקבוצה ואחר כך על עצמנו", אמר לאחר אותו משחק. המעשה הזה הוביל לגל ביקורות, ואפילו פול סקולס, שאליו השוו את פרננדש בתחילת דרכו, לא נותר אדיש. "אני יודע שהוא מדבר על טעויות, אבל הוא עשה שתי טעויות גדולות וביצע עבירות מטופשות. כולם צריכים לקבל אחריות, כולל הוא. אין לקבוצה הזאת מנהיג". בשבת מול בורנמות' הוא רב בצורה מיותרת עם השופט, ספג צהוב שימנע ממנו לשחק מול ליברפול ביום ראשון, וגם על כך כמובן ספג לא מעט אש.

ברונו ומקטומיניי בהפסד לגלאטסראיי. תיקו שגרם למתח גדול במועדון, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

המשחק הערב מול באיירן מינכן יגדיר את המשך העונה של יונייטד. בעיני אוהדיה, הדחה בשלב הבתים של הצ'מפיונס תהיה סימן לסיומה עוד לפני שהגענו אפילו לחצי, מה שכמובן יפנה זרקור לטן האח אבל גם לפרננדש. בימים שבהם עולים דיווחים כי הוא החל להתייאש ממה שקורה בקבוצה, ושקבוצות בסעודיה רודפות אחריו, הפורטוגלי רוצה להחזיר למי שנתן בו אמון ולהשתיק את אלה שמחכים לו בפינה. כאלה שיודעים שעד כה, ברשימת התארים שלו במדים האדומים אפשר למצוא זכייה בודדת בגביע הליגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...