כבר ארבע שנים וחצי נמצא ביבראס נאתכו בפרטיזן בלגרד. במהלך התקופה הזו הוא הפך לסמל של מועדון הפאר הסרבי וב-2022 אף קיבל אזרחות סרבית לאחר מאמצים שעשו עבורו אנשי הקבוצה. בשיחות שקיימתי במהלך השבוע האחרון בבלגרד עם עיתונאים שמסקרים את פרטיזן ועם אוהדי הקבוצה ברחובות ובברים, עולה תמונה אחת: קפטן נבחרת ישראל לשעבר הוא אחד הזרים האהובים במדינה בשנים האחרונות, הוא הפך לסוג של סמל בפרטיזן ואפילו קיבל את סרט הקפטן, אבל גילו המתבגר (יהיה בפברואר בן 36) מסמן את הכיוון: נאתכו אמור לעזוב בסוף העונה עם תום חוזהו, ולאחר מכן יקבל החלטה האם לפרוש מכדורגל או לחזור לישראל לעונת פרישה (אולי בהפועל תל אביב?).
"נאתכו הוא מסוג הזרים שהופכים לעמוד תווך במועדון", אמר לי ראדג'ה עיתונאי מקומי שמסקר את פרטיזן שנים רבות. "האישיות והניסיון הבינלאומי הרב איתו הגיע לסרביה, ובעיקר ההתנהלות המקצועית על המגרש והמכבדת מחוץ למגרש הפכו אותו לאחד השחקנים האהובים בקבוצה. כשביבראס אומר משהו כולם מקשיבים – השחקנים, האוהדים, התקשורת וגם ההנהלה".
ב-1:3 של פרטיזן היום (שבת) על וויבודינה, ביבראס פתח בהרכב ושיחק 77 דקות (ואף ספג כרטיס צהוב). הפעם האחרונה בה כבש הייתה ב-7 באוקטובר. הוא הבקיע בפנדל ולא יכול היה לעצור את הדמעות על הטבח הנורא שאירע באותו יום בדרום. ב-29.10 הוא בישל פעמיים ובחודש האחרון לא כבש ולא בישל. בסך הכל יש לו העונה 6 בישולים ו-5 שערים, ארבעה מהם מהנקודה הלבנה. לא מספרים רעים עבור קשר אחורי, אבל התחושה בסרביה היא שהיכולת המקצועית שלו בנסיגה.
"אנחנו אוהבים את ביבראס ומודים לו על הזמן שלו במועדון, אבל בגיל שלו הוא כבר לא יכול לשחק יותר מדי ברמות הגבוהות אליהן פרטיזן מכוונת", אומרים לי שני אוהדים בבר בו ישבנו. שאלתי אותם אם הם חושבים שביבראס צריך להישאר, לפחות כאות כבוד על מה שהוא נתן לקבוצה בשנים האחרונות. "לדעתי אלו החודשים האחרונים שלו בקבוצה", אמר לי לוקה. בסרביה מי שיודע, חוכמת ההמונים קובעת, במיוחד בכדורגל. אז מי אנחנו שנחלוק על לוקה וחבריו.
שאלתי גם את ראדג'ה מה דעתו לגבי העתיד של קפטן נבחרת ישראל בסרביה, וגם רוח דבריו דומה. "אני לא מסכים שהנסיגה המקצועית של ביבראס היא כזו גדולה כמו שמתארים אותה, אבל אני מסכים שהוא יצטרך להיות ממש טוב בחודשים הקרובים כדי להמשיך. בסרביה מצפים להרבה מהזרים". נאתכו השתקע בבלגרד עם אשתו וילדיו, ואם פרטיזן תרצה שימשיך הוא לא צפוי להתנגד. השאלה היא כמובן מה יקרה אם הצדדים יחליטו להיפרד. האם הוא ירצה להישאר בסרביה או לחזור לישראל אחרי 14 שנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו


