"אחד ממשחקי הפרמייר ליג הפרועים אי פעם": באנגליה לא נרגעים מהקרב בין טוטנהאם לצ'לסי

חמישה שערים, עוד כמה שנפסלו אחרי בדיקות VAR ארוכות ושנויות במחלוקת, שני מורחקים, שלושער של שחקן מושמץ וקבוצה שרשמה את ההפסד הראשון שלה העונה • ה-1:4 של הבלוז על הספרס הפך בן רגע למשחק קאלט, שיהיה זכור עוד שנים קדימה ובממלכה כמובן לא נשארו אדישים

שחקני טוטנהאם וצ'לסי ליד מייקל אוליבר. משחק מטורף. צילום: Getty Images

בשנים האחרונות, מרבית המשחקים המשובצים ליום שני במסגרת הליגה האנגלית הם משחקים בפרופיל נמוך מהאחרים, כאלה שמושכים אליהם עכברי ליגה אנגלית אמיתיים, כאלה שמעדיפים לראות משחק של הליגה הטובה בעולם על פני כל דבר אחר. אתמול (שני) לא רק שקיבלנו מפגש מסקרן מאוד בין שני מועדוני פאר – טוטנהאם וצ'לסי, אלא שבסופו של ערב אפשר היה לומר בפה מלא כי מדובר באחד המשחקים המשוגעים שראינו אי פעם בממלכה, כאשר הבלוז הביסו 1:4 את הספרס, שאיבדו את המקום הראשון למנצ'סטר סיטי.

במשחק הזה ראינו הכל. חמישה שערים, עוד מספר שערים שנפסלו לאחר בדיקות VAR ארוכות שפגעו בסבלנות של הצופים, 2 מורחקים לטוטנהאם, שלושער של חלוץ מושמץ ותצוגה של הקהל הביתי שעודד את שחקניו על אף שראה אותם מפסידים העונה לראשונה בליגה. במצב של 1:1 כאשר שחקני טוטנהאם באפיסת כוחות אחרי האדומים של כריסטיאן רומרו (33) ודסטיני אודוג'י (55), צ'לסי שברה את המארחת כאשר הקולומביאני ניקולאס ג'קסון שספג לא מעט ביקורות מהתקשורת מאז הגיע בקיץ לסטמפורד ברידג' כובש שלושער עבור קבוצתו.

התקשורת כאמור לא נרגעה זמן רב לאחר שריקת הסיום. ב"טלגרף" נכתב: "המשחק הזה ייזכר כאחד ממשחקי הפרמייר ליג הפרועים אי פעם. חמישה שערים, חמישה שערים פסולים, שני כרטיסים אדומים, פנדל, שלושער, 21 דקות של תוספת זמן וקהל ביתי שמריע לשחקניו אחרי הפסד 4:1 ליריבה הלונדונית". ב"סקיי" הוסיפו: "מאוריסיו פוצ'טינו סימן את חזרתו לטוטנהאם כמאמן צ'לסי עם ניצחון 1:4 מול תשעה שחקנים, מה שלא מתחיל לספר חצי מהסיפור בכדורגל עוצר הנשימה של הערב. זו ללא ספק הייתה המחצית הראשונה הפרועה והמטורפות בתולדות הפרמייר ליג ובהמשך זה לא עצר".

ג'יימי קראגר, שחקן העבר והפרשן בהווה גם כמובן היה נרגש ואמר לאחר המשחק: "אני צופה בכדורגל כמעט 40 שנה, ובתור אחד ניטרלי, אני בהחלט יכול להגיד שזה היה אחד המשחקים המהנים שראיתי במשך שנים רבות, ומסיבות שונות. זה היה פשוט מדהים, וזו הסיבה שהפרמייר ליג זו הליגה הטובה בעולם, בפער עצום".

גם חברו גארי נוויל הצטרף למחמאות והוסיף: "לראשונה בחיי אני רואה קבוצה מובסת 4:1 ויורדת מהמגרש כשהאוהדים מריעים לה ונותנים לה סטנדינג אוביישן. לא זוכר דבר כזה. זה היה משחק משוגע, פשוט משוגע. מתחילתו ועד סופו. הקהל הריע, ובצדק. תשעת השחקנים שנותרו במגרש, שיחקו באומץ יוצא דופן. אלה חבריהם לקבוצה שהורחקו והפקירו אותם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אנג' פוסטקוגלו מאמן טוטנהאם ניתח מהצד שלו: "קשה לעכל את הדבר הזה. זה גם בלתי אפשרי לנתח את המשחק הזה כי זה פשוט נראה שהכל יצא משליטה בחלקים רבים. אני מאוכזב מהתוצאה, אבל גאה בשחקנים. הם נתנו את הכל, וזה הדבר החיובי שנצא איתו מהמשחק. היינו קרובים מאוד לשוויון במספר מצבים, זה מראה על הרוח של השחקנים. הכרטיס האדום השפיע על המשחק, זה גם הרגיש היום שעמדנו וחיכינו שדברים יקרו בגלל ה-VAR".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר