ניימאר מכושף. הכל בשביל הנבחרת. צילום: מתוך טוויטר

מזבח, חרבות וכשפים: הדרך החריגה של פרו לעצור את ניימאר

הכוכב הברזילאי מטריד במיוחד את השמאנים המקומיים, שנפגשו מחוץ לאצטדיון הלאומי לקראת המפגש בין הנבחרות • "נטרלנו אותו, יהיה לו קשה לרוץ ולחשוב במשחק", הם מבטיחים

נבחרת ברזיל וניימאר, שהפך לגדול הכבושים בכל הזמנים, עשו את דרכם לפרו, לקראת המשחק הלילה (5:00) במסגרת מוקדמות המונדיאל.

בעוד לנבחרת המקומית אין יותר מדי סיכוי להפתיע את הסלסאו על כר הדשא, למקומיים יש פתרונות מיוחדים לגבי המשחק המתקרב. לא מדובר כמובן בפתרונות מקצועיים, אלא בפתרונות מיסטיים.

עשרה שמאנים, לבושים בתלבושות מסורתיות וצבעוניות נפגשו ליד האצטדיון הלאומי שיארח את המשחק ובנו מזבח מסורתי עם קמעות, חרבות, דגלים ותצלומים של שחקנים משתי הקבוצות. הם ינסו לכשף את שחקני היריבה, ובעיקר את הכוכב – ניימאר, כדי לעזור לנבחרת ה"אינקה" במשחק החשוב.

אחד השמאנים, פליקס רונדאן, סיפר: "נטרלנו את ניימאר על ידי קשירת הרגליים שלו. קשרנו אותו כדי שיהיה לו קשה לרוץ במשחק והוא לא ישחק טוב. עשינו טקס מיוחד כדי שהמוח שלו לא יהיה בתפקוד והוא לא יוכל לעשות את מה שהוא רגיל".

שמאנית. תשפיע על הכוכב?, צילום: מתוך טוויטר

אגב, בעקבות הפעולות המיסטיות, הנבחרת הברזילאית זוכה לאבטחה כבדה בפרו, מחשש שהאוהדים המשולהבים יגזימו קצת יותר מדי. לפי הדיווחים, גם המאבטחים לא עומדים בפיתוי ומצלמים מדי פעם את כוכבי הסלסאו.

ניימאר אוהב לשחק במיוחד נגד הפרואנים. הוא כבש בסך הכל 6 פעמים נגד הנבחרת מאז שנת 2015, הכי הרבה במדי הנבחרת שלו חוץ מנגד נבחרת יפן – מולה יש לו תשעה שערים בסך הכל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ניימאר מתאמן בפרו. הטקסים יעזרו?, צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...