נבחרת ברזיל וניימאר, שהפך לגדול הכבושים בכל הזמנים, עשו את דרכם לפרו, לקראת המשחק הלילה (5:00) במסגרת מוקדמות המונדיאל.
בעוד לנבחרת המקומית אין יותר מדי סיכוי להפתיע את הסלסאו על כר הדשא, למקומיים יש פתרונות מיוחדים לגבי המשחק המתקרב. לא מדובר כמובן בפתרונות מקצועיים, אלא בפתרונות מיסטיים.
עשרה שמאנים, לבושים בתלבושות מסורתיות וצבעוניות נפגשו ליד האצטדיון הלאומי שיארח את המשחק ובנו מזבח מסורתי עם קמעות, חרבות, דגלים ותצלומים של שחקנים משתי הקבוצות. הם ינסו לכשף את שחקני היריבה, ובעיקר את הכוכב – ניימאר, כדי לעזור לנבחרת ה"אינקה" במשחק החשוב.
אחד השמאנים, פליקס רונדאן, סיפר: "נטרלנו את ניימאר על ידי קשירת הרגליים שלו. קשרנו אותו כדי שיהיה לו קשה לרוץ במשחק והוא לא ישחק טוב. עשינו טקס מיוחד כדי שהמוח שלו לא יהיה בתפקוד והוא לא יוכל לעשות את מה שהוא רגיל".
אגב, בעקבות הפעולות המיסטיות, הנבחרת הברזילאית זוכה לאבטחה כבדה בפרו, מחשש שהאוהדים המשולהבים יגזימו קצת יותר מדי. לפי הדיווחים, גם המאבטחים לא עומדים בפיתוי ומצלמים מדי פעם את כוכבי הסלסאו.
ניימאר אוהב לשחק במיוחד נגד הפרואנים. הוא כבש בסך הכל 6 פעמים נגד הנבחרת מאז שנת 2015, הכי הרבה במדי הנבחרת שלו חוץ מנגד נבחרת יפן – מולה יש לו תשעה שערים בסך הכל.

