מזל שהקו לא היה תפוס. פורטו, שהיתה מושלמת ערב המחזור הרביעי, אירחה את ארוקה למשחק מתוח, ולקראת הסיום כבר היתה בטוחה שהנה תשלים ניצחון נוסף.
במצב של 1:1 בדקה ה-90, שופט המשחק מיגל נוגיירה הצביע על הנקודה הלבנה והעניק לפורטו הזדמנות להכריע את המשחק. שחקני ארוקה תפסו את הראש, הקהל של פורטו שאג מאושר, ונותר היה להמתין רק לבדיקת ה-VAR.
רונאלדיניו במסר לקהל הישראלי, הנרי מתנצל שלא יגיע עם אגדות ברצלונה | MTR7
אלא שבשלב הזה התחילה הדרמה ההזויה, כיוון שנוגיירה שנקרא למסך בצידי המגרש כדי לוודא שאכן פסק נכון, התקשה לתקשר דרך האוזניות עם שופטי הווידאו.
התקלה הטכנית לא נפתרה, ובזמן שבפורטו כבר החליטו מי ייקח את הבעיטה המכריעה, טלפון נייד נמסר לידיו של השופט, שפשוט התקשר לאנשי ה-VAR כדי שיעזרו לו לקבל את ההחלטה הסופית.
The referee went to check a potential penalty in the Porto match, it seems VAR wasn’t working and the referee ended up on a mobile phone discussing the decision.
— Próxima Jornada (@ProximaJornada1) September 3, 2023
Never change Portugal. pic.twitter.com/mYsVYv6Ju7
ספק אם תקנון התאחדות הכדורגל הפורטוגלי מאשר סוג כזה של תקשורת בין הצדדים, בוודאי כזו שהכריעה בסופו של דבר את תוצאת המשחק, אבל כנראה שביטחונו של נוגיירה לקבל את ההחלטה לבד לא היה גבוה והוא בחר באקט הלא צפוי.
מה החליט נוגיירה? ובכן, לאחר שיחת הטלפון הוא הפך את ההחלטה של עצמו, ביטל את הפנדל והמשחק נגמר בשוויון, לקול שריקות הבוז של אוהדי פורטו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
