האימון המסכם של מכבי ברלין לקראת המשחק ההיסטורי שלה מול וולפסבורג (ראשון, 16:30, ספורט 4) במועדון מכבי בברלין, נערך באווירה נינוחה.
עבור השחקנים האפריקנים, ואפילו לאיראני היחיד שמשחק בקבוצה, סמל מכבי על החולצה לא שונה מכל סמל אחר שלבשו בקריירה שלהם בליגות הנמוכות בגרמניה. ברלין משחקת בליגה החמישית, אליה עלתה בשנה שעברה, ובמקביל השלימה דאבל כשזכתה בגביע הליגות הנמוכות של העיר ברלין, מה שאיפשר לה להעפיל לראשונה מאז הוקמה מחדש ב-1970 לסיבוב הראשון בגביע הגרמני.
הקפטן של הקבוצה, דורון ברוק, הוא בן לאמא גרמניה ואב ישראלי. הוא עשה תואר ראשון באוניברסיטת רייכמן ושיחק במקביל קטרגל באס"א, ואז החליט לחזור לגרמניה למרות שהתרגל כבר לעברית אותה הוא דובר: "למה חזרתי? זאת שאלה טובה" הוא מחייך לפני האימון ומרכז את השחקנים באמצע המגרש.
המאמן, וולפנג סאנדאו בן ה-69, נראה כאילו נלקח מהכדורגל הגרמני של שנות השמונים. על אף החום הכבד במגרש, הוא לובש טרנינג ארוך עם הרבה בוץ עליו, משרוקית, וסוחב את הקונוסים בעצמו, כי במועדון יש שמונה מתנדבים בלבד: "באמת שמעתם על המשחק הזה? הייתי בטוח שרק בגרמניה מתעניינים בו".
הוא העביר את רוב הקריירה בליגות הנמוכות, והשיא שלו היה בשנות התשעים כאשר לליגה המקומית בברלין הגיעו שני אחים קרואטים צעירים בשם קובאץ', הוא זיהה את הפוטנציאל מיד, והסביר למי שצריך בכדורגל הגרמני, שהם לא שייכים לליגות המקומיות.
מהצד השני, וולפסבורג לא עורכת אפילו אימון לקראת המשחק ההיסטורי עבור מכבי ברלין, אבל פחות עבור הפייבוריטית מהבונדסליגה. באירוע שנערך פה לקראת המשחק הם התעקשו להסביר שלמשחק יש ערך היסטורי הרבה יותר גדול ממה שנראה. אחר כך הוסיפו קלישאות כמו לגביע חוקים משלו וזה יכול להיות קשה.
בפועל מדובר במשחק של חובבנים מול מקצוענים. אז מה עושים החובבנים? יומיים לפני המשחק עוד שיחקו על המגרש בן ה-5,000 מקומות עמידה וישיבה רוגבי, מה שהפך את כר הדשא לבעייתי. "אולי זה מה שיעשה עבורנו את ההבדל" אומרים בחיוך בקבוצה. "אבל בסוף בסוף, המטרה שלנו היא להגיע לליגה השלישית בגרמניה. אז הכל משתנה והתקציבים משתנים".
ואם כבר מדברים על תקציבים, אז על כר הדשא של האיצטדיון הישן בעל יציעי העמידה ומסלול האתלטיקה מסביבו, יעלו ביום ראשון שחקנים בשווי 200.5 מיליון אירו. שחקני וולפסבורג אחראים על מאתיים מיליון אירו מתוך הסכום הכללי.

