13 שנים אחרי הפעם האחרונה, אינטר העפילה אמש (שלישי) לגמר ליגת האלופות לאחר 0:1 על מילאן בגומלין חצי הגמר ו-0:3 בסיכום שני המשחקים, ותחכה למנצחת בחצי הגמר השני בין מנצ'סטר סיטי לריאל מדריד שייערך הערב (רביעי, 22:00, ספורט 5)
מלבד השמחה הגדולה על ההעפלה לגמר בפעם השישית בתולדותיה, אינטר עשתה זאת עם עליונות מוחלטת בשני המשחקים על יריבתה העירונית, ורשמה אתמול ניצחון רביעי על הרוסונרי בשנת 2023 אחרי ניצחונות נוספים בסופר קאפ האיטלקי ובסרייה אה. כמו כן, זו הפעם הרביעית ברציפות שאינטר הצליחה לשמור על שער נקי רצוף מול מילאן, נתון מרשים נוסף בדרך לאירוע הגדול של הכדורגל האירופי שיתקיים ב-10 ביוני.
מי שכמובן נבחר לאיש המשחק הוא אלוף העולם עם ארגנטינה ומי שכבש אתמול את השער היחיד – לאוטרו מרטינס, שאמר לאחר מכן: "החוזקה שלנו היא עבודת הצוות, חוויתי דבר דומה בגביע העולם בקטאר. נתתי לשאר השחקנים דוגמא לכך, אם הכל הולך לטובתנו זה יעשה קל יותר. אנחנו זקוקים לניסיון בערבים כמו אלה. כל פעם שאני נכנס למגרש אני נותן הכל עבור הקבוצה הזאת, לעזור לחברים שלי לקבוצה. ידענו שזאת הזדמנות נהדרת להגיע לגמר, והנה אנחנו שם. ננסה גם שם לעשות את הטוב ביותר שלנו ולהגיע הכי רחוק שאפשר".
Black and Blue, the best colours for Milano ⚫️🔵#ForzaInter #InterMilan #UCL pic.twitter.com/ioYdPaQ8k9
— Inter (@Inter) May 16, 2023
עוד הוסיף החלוץ: "הערב הזה יישאר איתי לכל חיי. למדתי ממסי המון על רגעים כאלה. התבגרתי הרבה העונה - על ומחוץ למגרש. אני חושב יותר, מבלה יותר עם המשפחה והחברים הקרובים. סבלתי המון בעבר כשלא הלך, בטח בפן הפיזי, אבל לא עצרתי לרגע. אנחנו נוסעים לאיסטנבול להניף את הגביע. מגיע למועדון הזה לשחק בגמרים".
חאבייר זאנטי, שחקן עבר של אינטר וסגן הנשיא בהווה פרגן לבן ארצו גם כן ואמר לאחר המשחק: "אני מאוד שמח עבורו, הוא עשה מסע יוצא מן הכלל אצלנו. אנחנו נהנים מכל רגע שלו איתנו, הוא שמח להיות פה ואני מקווה שהוא יישאר פה כמה שיותר זמן".
L’MVP HA PARLATO 🗣️ #ForzaInter #InterMilan #UCL pic.twitter.com/piP1aNI7b7
— Inter (@Inter) May 16, 2023
סימונה אינזאגי מאמן אינטר ניתח מהצד שלו: "רק בימים הקרובים נבין מה עשינו כאן. בשבילנו זה היה חלום, אבל תמיד האמנו שאפשר להגשים אותו. זאת הייתה דרך יוצאת מן הכלל ולנצח דרבי בחצי הגמר מביא איתו סיפוק יוצא דופן. אני גאה להיות פה. השנה הגענו רחוק וזה לא מובן מאליו, זה הגיע לנו. כעת אנחנו חולמים בענק על הגמר. ריאל וסיטי הן קבוצות מהטובות באירופה. אני שמח בשבילנו. מחר אצפה במשחק בעניין רב, אבל ללא העדפה כלשהי".
POV: esco un attimo a fare due passi a Milano 🖤💙#ForzaInter #InterMilan #Football pic.twitter.com/7gaddq88cJ
— Inter (@Inter) May 16, 2023
בצד המפסיד, הייתה אכזבה גדולה אבל גם השלמה. "השחקנים נתנו הכל בשני המפגשים", אמר מאמן הרוסונרי סטפנו פיולי. "לאינטר הגיע לנצח, ואנחנו מברכים אותם. זו אכזבה גדולה, היה לנו מסע נהדר, רצינו להגיע לגמר והיו לנו כמה הזדמנויות טובות במחצית הראשונה. אולי אם היינו כובשים, זה היה סיפור אחר. כעת נצטרך לסיים כמו שצריך את הליגה. לא הצלחנו להיות מספיק מסוכנים".
פאולו מאלדיני, המנהל הספורטיבי של מילאן היה יותר נחרץ: "עשינו הישג נהדר שלא היה צפוי. כמובן שלהפסיד לאינטר זה כואב הרבה יותר מאשר היה אם היינו מודחים ליריבה אחרת, אבל צריך לזכור שכל המסע שלנו בליגת האלופות היה מאוד לא צפוי. הם היו טובים יותר משמעותית. אפשר לעלות לאלופות דרך הליגה אבל אנחנו חייבים להשקיע. הפער מאינטר קיים, אם היינו משחקים יותר טוב זה היה נראה אחרת אבל הם ניצחו בכל 4 האחרונים. הם מנוסים יותר. אם נעלה לאלופות דרך הליגה זאת תהיה עונה טובה. מילאן לא בנויה לעמוד בקצב של שתי מסגרות, והבעלים יודעים את זה".
