גונדואן עם צמד גדול. צילום: איי.פי

מנצ'סטר סיטי הגדילה את ההפרש בפסגת הפרמייר ליג ל-4 נקודות

גונדואן כבש צמד (19 ו-27) אבל החמיץ פנדל בניצחון 1:2 על לידס • ניצחון ראשון לצ'לסי בעידן למפארד • סאלח השתווה לסטיבן ג'רארד בניצחון ליברפול על ברנטפורד

המחזור ה-35 בפרמייר ליג יצא היום (שבת) לדרך, ובמוקדמנצ'סטר סיטי הגדילה את הפער מארסנל לארבע נקודות בניצחון הביתי על לידס 1:2. במקביל, צ'לסי השיגה ניצחון ראשון מאז הגיע פרנק למפארד על בורנמות' (1:3), והארי קיין עקף את ווין רוני ועלה למקום השני ברשימת גדולי הכובשים בכל הזמנים אחרי 0:1 קטן של טוטנהאם על קריסטל פאלאס.

מנצ'סטר סיטי - לידס 0:2

למרות שזה הלך קשה יותר ממה שציפתה, הקבוצה של פפ גווארדיולה לא מתכוונת לעצור עד שהיא תניח את ידה על תואר הפרמייר ליג. עם הניצחון היום התכולים האריכו את רצף הניצחונות שלהם בליגה לעשרה ופתחו פער של ארבע נקודות מארסנל בפסגת הליגה, כשנותרו עוד ארבעה משחקים בלבד עד לסיום העונה.

שלושה ימים לפני חצי הגמר הראשון מול ריאל מדריד בליגת האלופות פפ החזיר את אדרסון וקווין דה בריינה להרכב ועם שני שערים דומים מאוד של אילקיי גונדואן מבישולים של ריאד מחרז היא עלתה ל-0:2 כבר בדקה ה-27. בהמשך, ולאחר החמצות רבות של ארלינג הולאנד, הנורבגי איפשר לקשר הגרמני להשלים שלושער מהנקודה הלבנה, אך זה החמיץ. עד לסיום רודריגו הצליח להלחיץ את התכולים, אבל קבוצתו יצאה בידיים ריקות ועדיין מסובכת בתחתית.

פיל פודן, צילום: גטי אימג'ס

טוטנהאם - קריסטל פאלאס 0:1

אחרי שלא הצליחו לנצח בארבעת המחזורים האחרונים וכמעט איבדו סיכוי להשיג את הכרטיס לליגת האלופות בשנה הבאה, התרנגולים הצליחו להשיג שלוש נקודות בדרבי של לונדון מול העיטים, להם כבר לא נשאר על מה להילחם העונה. את השער היחיד במשחק כבש הארי קיין עם נגיחה על סף ההפסקה מבישול של פדרו פורו ועקף את ויין רוני בדרך למקום השני בטבלת הכובשים בכל הזמנים (209).

הארי קיין. עקף את ווין רוני, צילום: אי.פי.איי

בורנמות' - צ'לסי 3:1

אפשר לומר מברוק לפרנק למפארד, שלאחר שהפסיד את ששת המשחקים הראשונים בלו בתפקיד כמאמן הזמני של הבלוז, הצליח להשיג ניצחון ראשון ולקל קצת נחת. קונור גלאגר כבש בדקה התשיעית מהרמה מדויקת של אנגולו קאנטה, אך ראה את מתיאס וינה מאזן בדקה ה-21 במהלך קבוצתי נהדר של המארחת. המשחק נראה בדרך לשוויון, אלא שצ’לסי התעוררה אחרי הדקה ה-80 עם שערים של בנויט באדישיל (82) וז’ואאו פליקס (86) שסוף סוף נתנו לקבוצתם ליהנות מטעם הניצחון.

פרנק למפארד. ניצחון ראשון, צילום: גטי אימג'ס

ליברפול - ברנפטפורד 0:1

מוחמד סלאח השתווה לסטיבן ג'רארד והמייטי רדס סופרים ניצחון שישי ברציפות, שצימק לפחות זמנית את הפער ממנצ'סטר יונייטד הרביעית לנקודה אחת בלבד (כאשר ליריבה המושבעת שני משחקים חסרים לעומתה). הקבוצה של יורגן קלופ שוב לא הרשימה, אבל פעם נוספת שער אחד הספיק לה כדי לקחת שלוש נקודות יקרות שאפילו משאירות אותה בתמונת ליגת האלופות - גם אם הסיכויים לכך נראים קלושים.

מוחמד סלאח נהנה מבישול של וירג'יל ואן דייק עם הראש כדי לדחוק מהקו את שער הניצחון בדקה ה-13, בזכותו הוא מגיע ל-30 שערים בכל המסגרות זו עונה שלישית ברציפות ובנוסף השתווה לסמל סטיבן ג'רארד במקום החמישי בטבלת כובשי המועדון בכל הזמנים עם 186 שערים. אם לא די בכך, המצרי גם קבע שיא מועדון חדש כשהפך ליחיד שכובש בתשעה משחקי בית רצופים באנפילד.

שחקני ליברפול חוגגים עם מוחמד סלאח, צילום: אי.פי.איי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

במשחק נוסף וולבס ניצחה את אסטון וילה 0:1.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...