פליק מתלוצץ עם גנאברי באימון המסכם | צילום: אי.פי.אי

נעלמו עקבותיה: נבחרת גרמניה תחזור לעצמה דווקא מול ספרד?

למרבית ההפסדים האחרונים של גרמניה בטורנירים גדולים יש מכנה משותף - בכולם היתה עדיפה • הערב מול לואיס אנריקה ושחקניו היא חייבת למצוא שוב את האופי המוכר

כשגארי ליניקר, שחקן העבר האנגלי ופרשן מחונן בימים אלה, טבע את הפתגם האיקוני "כדורגל הוא משחק פשוט, זה 22 גברים שרצים אחרי כדור ובסופו של דבר גרמניה מנצחת", היו מאחורי הדברים האלה עומק וכוונה.

הגרמנים, מסודרים ויעילים, זכו לניתוח הזה מכיוון שלאורך ההיסטוריה הצליחו לעצור נבחרות כדורגל מפוארות ששיחקו כדורגל נהדר. הם היו מי שהנחילו להונגריה הגדולה של 1954 הפסד ראשון אחרי ניצחונות רצופים, לאחר שגברו עליהם 2:3 בגמר, והם היו מי שמנעו מהטוטאל פוטבול של הולנד ויוהאן קרויף להניף את הגביע בגמר של 1974.

בהמשך ההיסטוריה, נבחרת גרמניה תחזק את מעמדה ככזאת עם ניצחונות דומים על נבחרות מוכשרות, אלא שלאחרונה משהו קרה. נבחרת גרמניה הפכה עורה.

ההפסד 2:1 ליפן בפתיחת המונדיאל בקטאר היה בסך הכל המשחק הרביעי שלה בגביעים העולמיים מאז זכתה בתואר ב־2014. בכולם היא היתה טובה יותר מהיריבה שלה על ניירות הסטטיסטיקה. שלטה יותר בכדור, בעטה יותר לשער, בעטה יותר למסגרת, הרימה לרחבה יותר קרנות. למרות זאת, היא ניצחה רק במשחק אחד מאז (מול שבדיה, בזכות בעיטה חופשית של טוני קרוס בדקה ה־95) והפסידה בשלושה.

אם מוסיפים את יורו 2020, שבו הודחה בשמינית הגמר, מגלים שמתוך שמונת משחקיה האחרונים בטורנירים גדולים - יורו או מונדיאל - גרמניה ניצחה רק בשניים אף שהיתה עדיפה על יריבותיה כמעט בכל משחק. מכזאת שהיה ברור שתנצח כשהשעון סוגר 90 דקות - הפכה גרמניה לכזאת שסביר יותר שתפסיד.

פליק ושחקניו באימון. דריכות שיא, צילום: אי.פי.אי

הראש טרוד במציאת פתרונות

הערב, מול ספרד, גרמניה לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד יותר. בעקבות תוצאות המחזור הראשון, שבו הביסו הספרדים 0:7 את קוסטה ריקה, הנבחרת של האנזי פליק מודעת לכך שהפסד נוסף ישאיר אותה כמעט בוודאות מחוץ למונדיאל כבר בשלב הבתים בפעם השנייה ברציפות.

"אין לנו עוד מרווח לטעויות", אמר המאמן במסיבת העיתונאים אמש, "אנחנו צריכים לעבוד על דברים מסוימים ולשפר אותם. נצטרך לגלות אופי על מנת להישאר בתמונת הבית".

מעבר לאופי, גרמניה חייבת למצוא פתרונות התקפיים. מול יפן היא הובילה מרבית המשחק מפנדל של אילקאיי גונדואן, אבל בהמשך פספסה הזדמנות לסגור את הסיפור כשג'מאל מוסיאלה, קאי האברץ וסרג' גנאברי החמיצו מול השער. "אסור לנו לאבד כל כך הרבה הזדמנויות", הודה פליק, "זה מאכזב ומייאש".

מולר מול יפן. המאנשאפט צריכים מנהיגים, צילום: רויטרס

על מוסיאלה בן ה־19 ניכרה ההתרגשות במחצית הראשונה, האברץ לא ממש מצא את מקומו, ובהמשך נכנסו להופעת בכורה יוסופה מוקוקו הצעיר וניקלאס פולקרוג. אין ספק שיש כישרון בהתקפה של גרמניה, אבל היעדר הניסיון היה בעוכריה מול יפן.

לפי האימון של הגרמנים אתמול באצטדיון אל־שאבאל, האווירה עדיין טובה והאמונה העצמית גבוהה. חיוכים פוזרו לכל עבר וקשה היה לראות פאניקה מסוימת - במיוחד מכיוונו של פליק הנינוח. עם זאת, ברור לגמרי שהמאמן הגרמני טרוד במחשבות ובמציאת פתרונות לקראת המפגש המתוח מול הספרדים, ועל פי הדיווחים, השינוי המרכזי יהיה התקפי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

קאי האברץ עשוי לרדת לספסל ואת מקומו יתפוס פולקרוג מוורדר ברמן. החלוץ בן ה־29, שאת הבכורה שלו בנבחרת ערך רק החודש, אמור להיות זה שיחיה את הפתגם העתיק. תפקידו בכוח יהיה לדאוג שנבחרת גרמניה תנצח בסופן של 90 הדקות, אחרת זה כנראה יהיה הסוף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...