ניצול הזדמנויות: הבעלים החדש של צ'לסי יזכה בתואר ראשון?

טוד בוהלי ראה את הבור שאליו נקלע רומן אברמוביץ' בצ'לסי, ולאחר שנים שחלם על כך - שם את ידיו גם על מועדון כדורגל • בשבת, במשחק שיסמל סוף עידן שנמשך 20 שנה, הבלוז רוצים לנצל את העומס של ליברפול כדי לזכות בגביע האנגלי התשיעי בתולדותיהם

טוד בוהלי (במרכז), צילום: Getty Images

לא עבר הרבה זמן מהרגע שבו פרצה המלחמה הקשה באוקראינה עד לרגע שבו החליטה בריטניה להילחם בכל המקורבים לוולדימיר פוטין - והגיעה גם לרומן אברמוביץ'. על הבעלים של צ'לסי הוטלו לא מעט סנקציות קשות, שפגעו כלכלית גם בבלוז, והאוליגרך קיבל החלטה שהוא רוצה - או יותר מדויק חייב - למכור את מועדון הפאר.

לפני כשבוע פורסם כי מי שירכוש את הבלוז מאברמוביץ' הוא טוד בוהלי. האמריקני בן ה־48, שבבעלותו גם קבוצת הבייסבול לוס אנג'לס דודג'רס ומחזיק יחד עם שותף נוסף ב־28 אחוזים מקבוצת הכדורסל לוס אנג'לס לייקרס, ניצל את ההזדמנות להשתלט על אחד ממועדוני הכדורגל הגדולים בעולם.

טום בוהלי, צילום: AFP

מאז פורסמה רשמית ההודעה כי בסוף מאי תעבור הבעלות באופן רשמי לידיו של בוהלי, אוהדי צ'לסי חלוקי דעות בנוגע לטיב העסקה עבורם ועבור המועדון שהם אוהבים כל כך. הספקנים מביעים דאגה שמטרותיו של בוהלי הן לדאוג קודם כל לעצמו ולרווחים שלו, כפי שעושים האחים גלייזר במנצ'סטר יונייטד וסטן קרונקי בארסנל, שלא ששים להשקיע כסף ברכישת שחקנים. כמו כן, יש חשש כי בניגוד לאופי הדי שקט והמאופק של אברמוביץ', בוהלי טיפוס אגוצנטרי שמאוהב בחשיפה, במצלמות, משהו שאפשר היה לראות לפי התגובות שלו במשחק מול וולבס. הבמאי האנגלי הבין שבוהלי לא בחור שקט - וקפץ אליו מדי כמה דקות.

מצד שני, נראה שהשקפת העולם הספורטיבית של בוהלי יכולה לעשות טוב מאוד לכחולים. המטרה שלו היא כמובן לשמר את צ'לסי כאחד המועדונים הגדולים באירופה ובעולם, אבל יש לו תוכניות גם לשפר לא מעט דברים. צ'לסי צברה חובות בסך 1.5 מיליארד ליש"ט בתקופת אברמוביץ', כך שהצורך לייצר יותר הכנסות נמצא בראש סדר העדיפויות. בוהלי בטוח שאפשר להגדיל את הקופה באמצעות זכויות שידור ממדינות זרות שלא רצו לעשות זאת עד כה, גם בגלל אברמוביץ', ומאמין שעדיין קיים שוק ענק בארה"ב שצ'לסי טרם מקסמה, כפי שעושה למשל יונייטד לאורך השנים.

מתנת פרידה?

בוהלי, שניסה לרכוש את צ'לסי כבר ב־2019 תמורת שני מיליארד ליש"ט, הסביר בשנים האחרונות את הרצון שלו להיות מעורב בספורט ושם דגש גדול על קהילתיות. "כדורגל זה המוצר הטוב בעולם", הדגיש, "אתה רוצה לנצח ולהיות חלק מהקהילה, קשה מאוד להשוות את זה למשהו אחר בעולם".

זו בדיוק הסיבה שמבחינתו שיפוץ סטמפורד ברידג', שנחשב גורם מרכזי במכירה, יהווה הגדלה בהכנסות ויהפוך את הקהל לשבע רצון. "בעבר, אצטדיונים היו מקום שאליו היית הולך רק כצופה באירוע. עכשיו הם מתחילים לבדר אותך מוקדם יותר ולהשאיר אותך זמן רב יותר", אמר בראיון, "זה מניע את החוויה, את הכלכלה, וגם מוריד מהעומס של ההגעה לאזור האצטדיון והיציאה ממנו". לאוהדי צ'לסי, שרואים את המגרשים הביתיים של שאר היריבות שלהן מתפתחים, רוצים לקבל יותר מ"המקדש" שאותו הם פוקדים אחת לשבועיים.

מייסון מאונט וריס ג'יימס, צילום: AFP

אנשים מדברים על בוהלי כאדם ששם דגש על ניתוח נתונים, כך שההשערה הראשונה היא שצ'לסי לא בהכרח תרדוף אחרי השמות היקרים ביותר בשוק, אלא תחפש שחקנים שמתאימים בדיוק לסגנון שלה ולא תשלוף מהמותן. בוהלי מאמין מאוד בקידום שחקני בית, כך שהמגמה שצברה תאוצה עם מייסון מאונט, ריס ג'יימס, קאלום הדסון־אודוי וחבריהם תימשך.

כפי שעשה הבעלים המיועד, ביום שבת תעלה צ'לסי לגמר הגביע האנגלי - שיסמן סיום תקופה שהחלה ב־2003 - במטרה לנצל הזדמנות. מדובר בתואר היחיד שנותר לבלוז לזכות השנה, אבל היא תעמוד שוב מול ליברפול, שלה כבר הפסידה העונה בגמר גביע הליגה.

מוחמד סלאח, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

תומאס טוכל ושחקניו בונים על כך שהם מגיעים במצב רוח טוב לאחר ה־0:3 על לידס ביום רביעי, וכשהמייטירדס נמצאים עדיין במאבק על האליפות, בעומס מנטלי ופיזי גדול ועם הפנים לגמר ליגת האלופות מול ריאל ב־28 במאי. תהיה זו הזדמנות לשחקנים שלה לסיים עונה לא פשוטה, שהציפיות ממנה היו גדולות יותר, עם חגיגות בוומבלי, וכמובן להראות לבוהלי שהתקווה שיש לו מהם גם לשנים הבאות היא ממש לא דבר של מה בכך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר