חואן קרלוס נבארו כבר פרש, פאו גאסול אמור לפרוש בתום הטורניר האולימפי והיום (חמישי) פיליפה רייס, תולה את הנעליים. שלושת הנציגים הבולטים ביותר של דור הזהב של הכדורסל הספרדי - ילידי 1980 - מסיימים את תפקידם על הפרקט. השלושה בצד עוד שחקנים גדולים כמו ראול לופז, ברני רודריגז וקרלוס קאבסאס פרצו לתודעה בקיץ 1999 אז זכו באליפות העולם עד גיל 19.
נבארו וגאסול הם שני השמות היותר נוצצים, אבל פיליפה רייס היה משמעותי לא פחות למרות שלא שיחק ב-אן.בי.אי כמו גאסול ולא קלע כמויות של נקודות כמו נאבארו. רייס בן ה-41 מסיים היום קריירה מפוארת של 23 שנה כאחד מגדולי שחקני הפנים באירופה בשני העשורים האחרונים, סמל של ריאל מדריד, סמל של הכדורסל הספרדי.
בעונה האחרונה שיחק הקפטן של ריאל מדריד רק 16 משחקים וזה היה ברור שזו העונה האחרונה שלו. חוזהו הוארך בקיץ כאקט של כבוד לאחד מגדולי השחקנים של הבלאנקוס בכל הזמנים והוא גם יישאר במועדון בתפקיד ייצוגי. הוא מזן השחקנים שהולך ונעלם, כאלה שמעבירים כמעט את כל הקריירה בקבוצה אחת.
רייס החל את הקריירה כאח של. אחיו אלפונסו רייס גם היה שחקן פנים חזק ומוצק שכיכב בליגה ובנבחרת. מהר מאוד הפך אלפונסו לאח של פיליפה. הוא החל את הקריירה באסטודיאנטס ובקיץ 2004 עבר לריאל. מאז במשך 17 עונות הוא שיחק שם ביציבות מרשימה עם המנהיגות הגדולה והחיבור שהעניק לכל החברים שמסביבו. שחקן קבוצתי מצד אחד, ווינר גדול מצד שני.
הוא מסיים קריירה עם כמות ההופעות השנייה בגודלה ביורוליג והשלישית בליגה הספרדית. בסך הכל יש לו מעל 1100 הופעות ליגה ויורוליג והוא הריבאונדר השני בטיבו בכל הזמנים ביורוליג. בנוסף, הוא קטף במהלך הקריירה מעל 30 תארים ומדליות
יש לו בקריירה כשחקן בוגר תארים מכל הסוגים - 2 תארי יורוליג, אליפות יורוקאפ אחת, 7 אליפויות ו-6 גביעים בליגה הספרדית, שלוש זכיות באליפות אירופה עם הנבחרת, זכיה אחת באליפות העולם, שתי מדליות כסף אולימפיות וזה ממש לא הכל. תגידו שלום לאייקון גדול.

