פיניקס סאנס רחוקה שני ניצחונות מגמר NBA לראשונה מאז 1993. הסאנס עלו הלילה (בין שלישי לרביעי) ל-0:2 בסדרה גמר המערב מול לוס אנג'לס קליפרס אחרי סל ניצחון מדהים של דיאנדרה אייטון עם אלי-הופ בהוצאת חוץ 0.7 שניות לסיום המשחק.
"אני אתחיל ואומר שהסל הזה רשום על שמו של ג'יי קראודר, שנתן מסירה ענקית", אמר אייטון הנלהב שסיים את משחק מספר 2 עם 24 נקודות כולל 12 מ-15 מהשדה ו-14 ריבואנדים.
גם המאמן מונטי וויליאמס הצטנע ונתן את הקרדיט לברט בראון שאימן בעבר את פילדלפיה ולג'ו פרונטי שאימן את הניקס, שהשתמשו בתרגיל. "הייתי שמח להיות כזה מבריק", אמר וויליאמס, "אבל אני לא". הרכז קמרון פיין, שנכנס היטב לנעליים של כריס פול שנעדר עקב פרוטוקל הקורונה, סיפק משחק שיא של 29 נקודות ו-9 אסיסטים לצד 0 איבודים. "אני רק מנסה להחזיק עד שפול יחזור", אמר בסיום.
לאחר המשחק, טייסון צ'נדלר סיפר בטוויטר כיצד ביצעו את אותו התרגיל בדיוק בתקופתו בפיניקס, כאשר דראגן בנדר הרים אותו לאלי-הופ כדי לנצח את ממפיס.
בינתיים, הקליפרס מאוכזבים אחרי ששמטו משחק שהיה בידיים שלהם וכעת הם צריכים לחזור מפיגור של 2:0 בסדרה, בפעם השלישית ברציפות בפלייאוף הזה. "שיחקתי הרבה משחקים בליגה הזו, אבל זה היה קשה במיוחד", אמר פטריק בברלי. "זה משחק שקשה לבלוע כי הוא היה שלנו, היינו צריכים לנצח בו. עם זאת, כבר היינו במצבים כאלה בעבר וידענו להגיב. אנחנו נגיב היטב גם הפעם כמו שאנחנו תמיד עושים".
הקליפרס כבר נכנסו להיסטוריה של ה-NBA כקבוצה היחידה שחורת פעמיים מפיגור 2:0 לניצחון בסדרה באותו הפלייאוף, אחרי שהפסידו את שני המשחקים הראשונים בבית לדאלאס, ואת השניים הראשונים מול יוטה בחוץ. "עם הקבוצה הזו למרות הכל, יש לנו ביטחון", אמר בסיום פול ג'ורג'. "בכל סדרה שהפסדנו את השניים הראשונים, הגבנו עם שני ניצחונות וחזרנו".
ללא קוואי לאונרד הפצוע זה ארבעה משחקים ברציפות, ג'ורג' הוביל את הקליפרס שוב ושם אותם בעמדה לגנוב את הביתיות עם ניצחון במשחק 2. הוא קלע 26 נקודות והוסיף 6 ריבאונדים ו-6 אסיסטים. ג'ורג' קלע 9 מהנקודות שלו ב-2:41 הדקות האחרונות של המשחק ומחר פיגור של 7 נקודות ברבע האחרון.
עם זאת, הייתה לו אפשרות להעלות את קבוצתו ליתרון שלוש נקודות כשנותרו 8.2 שניות לסיום, אלא שג'ורג' החטיא פעמיים מקו העונשין, למרות שהוא נכנס למשחק הזה עם 89.2% מהקו עד כה בפלייאוף.
"אני לא הולך להתייחס לזה כל כך", אמר ג'ורג' לאחר מכן. "כמובן שזו הייתה הזדמנות שהוחמצה. אני תמיד עם ביטחון על קו העונשין, תמיד הצלחתי ברגעי קלאץ' מהעונשין".
מאמן הקבוצה טיירון לו לא האשים את ג'ורג' בהפסד. "הוא בסדר גמור, זה חלק מהמשחק, זה קורה. זו לא אשמתו", אמר והוסיף: "בלעדיו בכלל לא היינו במשחק בכל מקרה. הוא עשה כמה מהלכים גדולים במאני טיים שהשאירו אותנו בחיים, והם עשו מהלך אחד גדול בסיום שניצח עבורם את המשחק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
