"לא נפלתי": ג'ה מוראנט יוצא לקרב נגד ה-NBA

כוכב פורטלנד טרייל בלייזרס מתכנן לערער על העבירה הטכנית שספג במהלך הניצחון על לוס אנג'לס לייקרס: "ניסינו להראות לשופטים שהם אלו שיוזמים את המגע, אבל עדיין יצאנו בצד המפסיד של השריקות"

ג'ה מוראנט מתלונן | צילום: Getty Images via AFP

פורטלנד טרייל בלייזרס עלתה למאזן 0:3 בזכות 129:136 נהדר על לוס אנג'לס לייקרס הבוקר (רביעי), אולם הניצחון לא עבר בשקט. המועדון, ביחד עם ג'ה מוראנט, החליטו לערער על החלטת השופטים לשרוק לו לעבירה טכנית על פלופ במהלך דקות הסיום של המשחק - כך מדווח בן גוליבר מ-ESPN.

כוכב הבלייזרס, שסיים עם שיא עונתי של 23 נקודות, טען כי לא ניסה להטעות את השופטים, אלא רק הגיב למגע שספג. מוראנט הוא אחד מבין שלושה שחקנים שספגו עבירה טכנית בעקבות פלופינג, לצד חברו לקבוצה טומאני קמארה ויריבו זאייר וויליאמס, שעשה זאת התקפה לאחר מכן בתקופה לדחיפה של דני אבדיה.

האירוע של מוראנט התרחש כשנותרו פחות מארבע דקות לסיום הרבע הרביעי, כאשר פורטלנד הובילה 120:121. אוסטין ריבס חדר לצבע, מוראנט ספג מגע בחזהו והיטלטל לאחור כשידיו מורמות. השופטים קבעו כי מדובר בהתחזות. "פשוט הראיתי את הידיים שלי וספגתי מכה בחזה. זה לא שנפלתי, פשוט המשכתי ללכת לאחור", הסביר מוראנט. "זה מה יש. אנסה לערער על ההחלטה. אני חושב שהקנס הוא בסביבות 2,000 דולר".

העונה שני שחקנים כבר נקנסו על עבירות התחזות, בזמן שבעונה שעברה נשרקו בסך הכל 27 עבירות כאלו - כולל בפלייאוף. המשחק התאפיין בעבירות רבות שהובילו ל-71 זריקות עונשין, כששני הצדדים יכולים להרגיש מקופחים מכך.

מוראנט הסביר כי התנהלותו ההגנתית מול ריבס הושפעה מהאופן שבו השופטים שרקו לעבירות מוקדם יותר במשחק. "רוב זריקות העונשין של הלייקרס הגיעו מחדירות. ניסינו להתאים את עצמנו, להראות את הידיים ולספוג את המגע בחזה כדי להראות לשופטים שהם אלה שיוזמים את המגע. אבל עדיין היינו בצד המפסיד של השריקות. מגיע לנו קרדיט על כך שלא נתנו לעבירה הטכנית להוציא אותנו מהמשחק או לשבור אותנו. המשכנו לשחק כדי לנצח".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ג'ה מוראנט | צילום: Getty Images via AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...