עונת ה-NBA תיפתח בעוד כחודש וחצי, וב"בליצ'ר ריפורט" סימנו חמש קבוצות שבזבזו הזדמנויות לעשות את הפעולות שהן היו צריכות במהלך הפגרה. לצד בוסטון סלטיקס, דנבר נאגטס, לוס אנג'לס לייקרס וניו אורלינס פליקנס, נכללה גם קבוצתו של דני אבדיה - פורטלנד טרייל בלייזרס.
הקבוצה מאורגון "כיכבה" בחודשים האחרונים בכותרות בארצות הברית בעקבות פעולותיו של טום דאנדון, הבעלים החדש השנוי במחלוקת. "הוא הפך את המועדון לבדיחה", נכתב על דאנדון, "הוא עשה צחוק מהחיפושים אחר מאמן ומהמגעים למימון שיפוץ האולם. אפשר להצדיק את ההחלטה להחליף את טיאגו ספליטר במייקה נורי, אבל החוזה (לשנה אחת בלבד) מחורבן".
לאחר מכן, הגיעה הערה צינית בנוגע לטרייד הגדול שביצעה הקבוצה הקיץ: "פורטלנד נכנסה לפגרה עם צורך בעוד קליעה, אז 'באופן טבעי', היא צירפה את ג'ה מוראנט. השווי של העסקה בסדר, ג'רמי גרנט וכריס מארי שווים את ההימור על מוראנט בוואקום, אבל כדורסל לא משחקים בוואקום.
"פורטלנד מוצפת בגארדים גם אחרי הפציעה של שיידון שארפ, וסגנון המשחק של מוראנט אינו גמיש. הוא גם יוציא את הכדור מהידיים של אבדיה ויסבך את ההתפתחות של סקוט הנדרסון. וזה עוד מבלי שדיברנו על מה ששיתוף הפעולה עם דמיאן לילארד יעשה להגנה של פורטלנד".
לסיכום נכתב עלה בלייזרס כי "הם היו צריכים לחפש איך לשפר את מה שעבד להם בשנה שעברה. במקום זה, הם הלכו למסלול של חוסר היגיון מקצועי".


