אקס מכבי תל אביב הפסיד בגמר וטען: "השחקנים שלי הטובים בעולם"

נבן ספאחיה, שאימן את הצהובים בשתי קדנציות שונות וזכתה איתם בשתי אליפויות, נכשל לעשות זאת עם וונציה, איתה הפסיד למילאנו בגמר • למרות איבוד התואר הוא טען: "זו הייתה עונה מצוינת, אני לא יכול להיות גאה יותר" • וגם: ההישג שרשם ביורוקאפ והרמז בנוגע לעתידו

נבן ספאחיה. צילום: umanareyer

המאמן הקרואטי בן ה-63, נבן ספאחיה, אימן את מכבי תל אביב בשתי קדנציות שונות - ב-2007 וב-2018. כיום, הוא מאמן את וונציה האיטלקית, איתה הפסיד אתמול (חמישי) בגמר הליגה האיטלקית למילאנו.

בסיום, הוא התגאה בחניכיו על אף ההפסד. "זו הייתה עונה מצוינת עבורנו, שבה השגנו את מספר הניצחונות הגבוה ביותר אי פעם ביורוקאפ והגענו לגמר הסקודטו. אני גאה בכדורסל ששיחקנו. השחקנים שלי הם הטובים בעולם. אני לא יכול להיות גאה בהם יותר".

"מזל טוב למילאנו, וגם מזל טוב לקבוצה שלי שהגיעה עד הסוף למרות הרבה קשיים. היה הבדל באיכות, בעומק על הספסל. מזל טוב גם לאוהדים שלנו שהיו יוצאי דופן, זה רגש שלא תשכחו", המשיך.

נבן ספאחיה בתקופתו במכבי תל אביב, צילום: אלן שיבר

"להגיע לגמר זאת הצלחה"

"אני חושב שהייתה לנו עונה טובה", סיכם. "אמנם זו עוד עונה שבה לא זכינו בתואר, אבל זה לא קל. יש שתי קבוצות על באיטליה, ולהגיע לגמר זו הצלחה. לא קל לנצח. ניסינו. עכשיו נלך לנוח, נסתכל על העתיד שלנו וננסה לשכוח את ההפסד הזה".

כשנשאל בנגע לעתידו, אמר: "אני חושב שזו שאלה למנהל הספורטיבי ולנשיא. אין טעם לדבר על זה עכשיו. האם מגיע לי להישאר על הספסל? אני לא חושב שנכון לדבר על זה. זה יהיה אנוכי. הפסדנו גמר, ובכל פעם זה כואב. לחשוב רק על עצמך זה לא דבר טוב".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כאמור, נבן ספאחיה רשם שתי קדנציות כמאמן מכבי תל אביב, שבמהלכן זכה בשתי אליפויות. בקדנציה הראשונה, בעונת 2006/07, הוביל את הצהובים למאזן מרשים של 25 ניצחונות מול שני הפסדים בלבד ולזכייה באליפות. כעבור יותר מעשור שב למועדון לקדנציה נוספת, שבמהלכה זכה בדאבל המקומי בעונת 2017/18 לאחר שהוביל את מכבי לאליפות ולגביע הליגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר